Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεχωριστός ο εορτασμός του Τιμίου Σταυρού στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στην Πάτρα

Ξεχωριστός ο εορτασμός του Τιμίου Σταυρο...

Τιμήθηκε η εύρεση του χαραγμένου σε ξύλο πεύκου, Σταυρού

Ξεχωριστός και με εκκλησιαστική κατάνυξη και ευλάβεια ήταν ο εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, στο φερώνυμο παρεκκλήσι της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία Πατρών, απέναντι από το 409 πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο, κάτω από το Γηροκομειό.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα οι καλόγριες του μοναστηριού τιμούν με μεγαλοπρέπεια την μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή και για έναν επιπλέον λόγο που έχει να κάνει με έναν συμβολισμό και ένα θαύμα που έχει επιτελεστεί στον περίβολο του μοναστηριού. Στα μέσα περίπου της δεκαετίας του ’60 βρέθηκε στον κορμό ενός πεύκου χαραγμένο το σχήμα του ζωοποιού Σταυρού του Ιησού Χριστού. Το τμήμα αυτό του ξύλου φυλάσσεται πλέον σε εικόνα που τίθεται για προσκύνημα από τους πιστούς στο μοναστήρι.

Το παρεκκλήσι του Τιμίου Σταυρού ανηγέρθη το 1982 προς τιμήν ακριβώς της ευρέσεως του αχειροποίητου Βυζαντινού Σταυρού, όπου βρίσκεται θεϊκώς χαραγμένος σε τεμάχιο ξύλου πεύκου, και εγκαινιάστηκε από τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Πατρών κυρό Νικόδημο το 1986.

Ο φετινός εορτασμός ήταν λαμπρός παρουσία πολλών πιστών. Το πρωί της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου 2017, στην πανηγυρική Θεία λειτουργία προεξήρχε και κήρυξε το Θείο λόγο ο αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης, ηγούμενος του ανδρικού μοναστηριού στον Ομπλό ενώ το απόγευμα της Πέμπτης στις 18.30 τελέστηκε μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Θείου κηρύγματος υπό του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθου και εψάλησαν οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού.

Στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία που πανηγυρίζει στις 20 Ιουλίου, Ηγουμένη είναι η Μοναχή Ιερεία.

Στους πιστούς που προσήλθαν, προσφέρθηκε άρτος, υψώματα καθώς και εκκλησιαστικό μοναστηριακό κέρασμα.

Πολλοί συμπολίτες επιλέγουν το συγκεκριμένο μοναστήρι και για την τέλεση ιερών μνημοσύνων προσφιλών τους προσώπων ενώ κατόπιν στο αρχονταρίκι του μοναστηριού προσφέρεται ο καφές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις