Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα ο κυκλώνας Ίρμα- Χωρίς ρεύμα ένα εκατομμύριο σπίτια - Δείτε LIVE - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα ο κυκλώ...

Τα μεσάνυχτα ο κυκλώνας βρισκόταν 145 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των νησιών Κι Γουέσ

Πλησιάζει τη Φλόριντα ο κυκλώνας Ίρμα, μετά το καταστροφικό πέρασμά του από τις βόρειες ακτές της Κούβας. Ο κυκλώνας Ίρμα κινείται βόρεια-βορειοδυτικά στην Φλόριντα, με ταχύτητα 12,8 χλμ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε σήμερα διαδοχικά στο τηλέφωνο για το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα με τους κυβερνήτες των πολιτειών, Αλαμπάμα, Τζόρτζια, Νότια Καρολίνα και Τενεσί, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος Τραμπ, μίλησε πολλές φορές τηλεφωνικά με τον κυβερνήτη της πολιτείας Φλόριντα Ρικ Σκοτ, αλλά και Γερουσιαστές.

Η μέγιστη ταχύτητα των ανέμων που τον συνοδεύουν φτάνει στα 209,2 χλμ την ώρα.

Θαλάσσια κύματα αναμένεται ότι θα συνοδεύσουν το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα από την Φλόριντα κι εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν καταστροφές στις παράκτιες περιοχές, σύμφωνα κυβερνήτη της πολιτείας, Ρικ Σκοτ.

“Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για την δυτική ακτή,” δήλωσε ο Σκοτ για την δυτική ακτογραμμή της πολιτείας Φλόριντα στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας.

Ο Σκοτ μίλησε σήμερα στο τηλεοπτικό κανάλι Fox News. Αργότερα, ο ίδιος δήλωσε στο ABC News: “Το πέρασμα του κυκλώνα είναι απλά θανατηφόρο.”

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Φλόριντα, σύμφωνα με την εταιρία διανομής και διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας (Florida Power & Light). Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρικ Σκοτ ανησυχεί έντονα για το ύψος των θαλασσίων κυμάτων που θα προκαλέσει ο κυκλώνας Ίρμα, καθώς πλησιάζει από την Φλόριντα προερχόμενος από τον Κόλπο του Μεξικού.

“Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για την δυτική ακτή” δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Φλόριντα, Σκοτ καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας Ίρμα.

Ο ίδιος, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να διαθέσει οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου η Φλόριντα ν’ αποκαταστήσει τις ζημιές, από το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα.

Τα μεσάνυχτα ο κυκλώνας βρισκόταν 145 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των νησιών Κι Γουέστ και κινούνταν με ταχύτητα 193 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ. Ο Ίρμα που άφησε τουλάχιστον 22 νεκρούς στην Καραϊβική, θεωρούνταν ότι θα μπορούσε να απειλήσει ζωές και στη Φλόριντα και να προκαλέσει φυσική καταστροφή δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, αποδυναμώθηκε καθώς περνούσε από την Κούβα αν και αναμένεται να ενισχυθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις σε καταιγίδα κατηγορίας 4 της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον.

Ισχυροί άνεμοι έχουν ήδη ξεκινήσει να πλήττουν τα Κι Γουέστ. Στο Μαϊάμι έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 19.00. Περίπου 220.000 καταναλωτές στην Φλόριντα δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα την Κυριακή το πρωί, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

«Αυτή είναι μια κατάσταση απειλητική για τη ζωή», εκτίμησε το κέντρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις