Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Πάτρα Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί και Ισπανοί καθηγητές -Διακρατική σχολική συνεργασία με το ΓΕΛ Καστριτσίου - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Στην Πάτρα Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί και ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “European Theatre through Romeo and Juliet”

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής η περιφερειακή διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όπου και παρουσιάστηκαν οι λεπτομέρειες της  διακρατικής σχολικής συνεργασίας με τίτλο «European theatre through Romeo and Juliet».

Πιο συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας υποστηρίζοντας όλες τις καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις συμπεριλαμβανομένων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και επιθυμώντας την προβολή του αξιόλογου έργου εκπαιδευτικών και μαθητών της Δυτικής Ελλάδας, επιθυμώντας το άνοιγμα των σχολικών μονάδων της στην κοινωνία, παραχώρησε συνέντευξη τύπου με τους συντονιστές εκπροσώπους των φιλοξενουμένων χωρών του προγράμματος Erasmus+ “European Theatre through Romeo and Juliet” του ΓΕΛ Κάτω Καστριτσίου.

To πρόγραμμα είναι διετές (2016-18), συμμετέχουν σχολεία από πέντε ευρωπαϊκές χώρες: Γαλλία, Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, με συντονιστή το γαλλικό σχολείο. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προετοιμασία μιας κοινής παράστασης του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ, η οποία θα λάβει χώρα στο  θέατρο Jean Villar στο Saint-Quentin της Γαλλίας τον Ιούνιο του 2018. Κάθε σχολείο έχει αναλάβει μία πράξη του έργου.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της παράστασης αλλά και για τον καθορισμό λεπτομερειών της πορείας υλοποίησης του προγράμματος κατά το σχολ. έτος 2017-18, θα πραγματοποιηθεί διεθνική συνάντηση των εταίρων στην Πάτρα από 6 ως 9 Σεπτεμβρίου. Στους καθηγητές που θα επισκεφτούν την Πάτρα και το ΓΕΛ Καστριτσίου συμπεριλαμβάνονται οι καθηγητές θεατρικής αγωγής (drama teachers) των εμπλεκόμενων σχολείων.

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, μετά τη συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, θα ακολουθήσει ξενάγηση  των επισκεπτών στο θέατρο Απόλλων από την κ. Συγκλητική Βλαχάκη, θεατρολόγο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Θα παρευρεθούν εκ μέρους της ΠΔΕΔΕ, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Χριστοπούλου και η Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΠΔΕΔΕ κ. Έλενα Σαρλή.

Από το ΓΕΛ Καστριτσίου θα συμμετέχουν η διευθύντρια του σχολείου κ. Πιερρή Ευγενία, οι συντονιστές του προγράμματος Γκότσης Ιωάννης (φιλόλογος), Καρκάτσα Αλεξάνδρα (καθηγήτρια Αγγλικών), καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος: Bογιατζάκη Ελένη (καθηγήτρια πληροφορικής), Κασβίκη Σοφία (φιλόλογος), Κοτρώτσου Μαρία (φιλόλογος), Κοψίνης Ιωάννης (καθηγητής καλλιτεχνικών, drama teacher), Κωστακοπούλου Ευγενία (φιλόλογος), Μαρούδας Δημήτριος (καθηγητής κοινωνιολογίας), Παναγοπούλου Μαρία (βιολόγος), Παπάζογλου Ευρυδίκη (θεολόγος), Πετροπούλου Ασημίνα (φιλόλογος).

Από τα συμμετέχοντα ως εταίροι σχολεία θα παρευρεθούν: Από το γαλλικό σχολείο Lycee general et technologique Condorcet (Γαλλία, SaintQuentin) οι καθηγητές Flore Mamet (συντονίστρια), Maureen Joseph, Marie Elise Cutzach, Eric Grenot και Laurent Nouzille. Από το γερμανικό σχολείο Ludwig Erhard-Schule (Γερμανία, Neuweid) οι καθηγητές Katja Niedermeier (συντονίστρια), Stefanie Tischer και Dieter Raths. Από το ιταλικό σχολείο Liceo Scientifico G. Da Procida (Ιταλία, Salerno) οι καθηγήτριες Aurora Memoli (συντονίστρια), Federica Torri και Maria Rosaria Citarella. Από το ισπανικό σχολείο Colegio San Jose ss.cc. (Ισπανία, Σεβίλλη)  οι καθηγήτριες  María del Carmen Gordillo Vila (συντονίστρια), María Márquez Ortiz και María del Carmen Ortega Rodriguez.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις