Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάλεσμα συμμετοχής από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ - ΒΙΝΤΕΟ

Κάλεσμα συμμετοχής από το Εργατικό Κέντρ...

Δηλώσεις έκανε η πρόεδρος του ΕΚΠ Σταυρούλα Παναγοπούλου-Νικολάου

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας ενόψει της συμμετοχής του στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου. Η πρόεδρος του ΕΚΠ Σταυρούλα Παναγοπούλου-Νικολάου απεύθυνε προσκλητήριο σε όλους τους εργαζομένους, ανέργους, συνταξιούχους, νεολαία κλπ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους τις νέες, να ξεσηκωθούν και να συμμετάσχουν στο αγωνιστικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Θεωρώ ότι δεν πάει άλλο, ότι πρέπει όλοι να ξεσηκωθούμε, γιατί δεν περιμένουμε απολύτως τίποτα να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός. Για άλλη μια φορά θα πει πράγματα, τα οποία δεν μπορεί να υλοποιήσει και για άλλη μία φορά θα βρεθεί ανακόλουθος.

Το πολυνομοσχέδιο που θα παρουσιάσει στην  ΔΕΘ η κυρία Αχτσιόγλου, θεωρούμε ότι είναι μια κίνηση η οποία δεν πρόκειται να λύσει και να δώσει τα αποτελέσματα τα οποία εμείς επιθυμούμε για την αδήλωτη εργασία και για τους ανθρώπους που είναι για αρκετούς μήνες απλήρωτοι.

Απευθύνεται σε επιχειρήσεις κουφάρια, που έχουν για πάρα πολύ καιρό απλήρωτους εργαζόμενους, όπου όπως καταλαβαίνουμε και γνωρίζουμε ο πτωχευτικός κώδικας έχει αλλάξει και θα προηγηθούν το δημόσιο, το ΙΚΑ, οι τράπεζες και αν μείνει κάτι που συνήθως δεν μένει, για τους εργαζόμενους.

Με την αδήλωτη εργασία, όπου λέει ότι έχει, ένα πλέγμα ρυθμίσεων, όπου μπορεί να αντιμετωπιστεί και πάλι αυτό θα γίνει μόνο αν στελεχώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Όταν είχε έρθει η κυρία Αχτσιόγλου της είχαμε καταθέσει μια πρόταση. Μπαίνουν πολύ μεγάλα πρόστιμα στις επιχειρήσεις, οι οποίες δεν τα πληρώνουν.

Η δική μας πρόταση είναι, από την στιγμή που ο έλεγχος πιάνει κάποιον ανασφάλιστο, εκεί να υποχρεώνεται ο ιδιοκτήτης να τον έχει στην εργασία του για ένα χρόνο.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις