Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιώργος Βαγενάς: "Μουδιασμένη η αγορά σχολικών ειδών. Αναμένουμε.."

Γιώργος Βαγενάς: "Μουδιασμένη η αγο...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Μέχρι την τελευταία στιγμή οι όποιες αγορές

Μουδιασμένη εμφανίζεται μέχρι ώρας η αγορά σχολικών ειδών. Κάτι οι πρόσφατη επιστροφή από τις διακοπές, κάτι οι απανωτοί φόροι, έχουν κάνει τους γονείς να σκέφτονται και το τελευταίο ευρώ ώστε να κάνουν συμφέρουσες αγορές ακόμη και λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι για τη νέα σχολική  χρονιά.

Χωρίς πανικό αλλά με σύνεση, και κυρίως κατόπιν έρευνας θα πρέπει να γίνεται η αγορά των σχολικών ειδών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας Γιώργο Βαγενά.

Μέχρι σήμερα η αγοραστική κίνηση είναι μάλλον μουδιασμένη και σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό σύμφωνα με τον κ. Βαγενά ενδεχομένως να οφείλεται στο ότι ο κόσμος γυρνώντας από τις διακοπές δεν μπορεί αμέσως να ανταπεξέλθει οικονομικά.

Οι περισσότεροι σκοπεύουν να αγοράσουν τα απολύτως απαραίτητα για τα παιδιά τους και την τελευταία στιγμή, δηλαδή λίγες ημέρες πριν ή ακόμη και μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Οπως και να έχει σύμφωνα με εμπόρους αλλά και εκπαιδευτικούς οι γονείς θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή καθώς κυκλοφορούν και προϊόντα που είναι ακατάλληλα για τα παιδιά. Κάποιες λύσεις για καλά και φθηνά σχολικά είδη δεν είναι απαραίτητα και ιδανικές, διότι κυκλοφορούν χιλιάδες προϊόντα με επιβλαβείς ουσίες που μπορεί να βλάψουν την υγεία των μαθητών, όπως χρώματα, μολύβια, γόμες κ.α.

Όσον αφορά στις τιμές το σίγουρο είναι πως οι επιχειρηματίες βιβλιοπώλες και καταστηματάρχες λόγω οικονομικής κρίσης γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για έξοδα από τους γονείς, και αναμένεται να συγκρατήσουν τις τιμές στα ίδια επίπεδα με την περυσινή χρονιά και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και πιο χαμηλά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις