Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Δημοτικοί σύμβουλοι προτείνουν την ανταλλαγή οικοπέδων του Δήμου και της Αστυνομίας για τη δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου

Πάτρα: Δημοτικοί σύμβουλοι προτείνουν τη...

Στην περιοχή του Αρχαιολογικού μουσείου

Να συζητηθεί το θέμα της ανταλλαγής οικοπέδων για ανέγερση αστυνομικού μεγάρου ζητούν από τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ακολουθεί το κείμενο που έχουν υπογράψει οι 14 παρόντες δημοτικούς συμβούλους στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

 

Προς την κ. Κατερίνα Γεροπαναγιώτη

Προεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Πάτρα 30/8/2017

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Χώροι πολιτισμού, ανταλλαγή οικοπέδων με Αστυνομία

Εμείς οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, αιτούμεθα να έρθει άμεσα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα της Ανταλλαγής των οικοπέδων μεταξύ Δήμου και Αστυνομίας.

Η αυξανόμενη τα τελευταία χρόνια επισκεψιμότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών και η σταδιακή εξέλιξή του σε ένα σημαντικό τοπόσημο για την πόλη, επιβάλλει το σχεδιασμό μιας μεγάλης γειτονιάς πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή, είτε με τη μορφή αρχαιολογικού πάρκου, είτε με τη δημιουργία ανοιχτών στους πολίτες χώρων εκπαίδευσης και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Μια τέτοια προοπτική δεν συνάδει ασφαλώς με την ταυτόχρονη λειτουργία Αστυνομικού Μεγάρου και ως εκ τούτου απαιτείται άμεσα η επανέναρξη ενός δημόσιου διαλόγου με δύο παράλληλους στόχους:

Την εξεύρεση νέου χώρου ανέγερσης του Αστυνομικού Μεγάρου και τον σχεδιασμό της καινούριας ταυτότητας της περιοχής του Μουσείου, το οποίο ούτως ή άλλως πρέπει να συνδεθεί ακόμα περισσότερο με την κοινωνία της Πάτρας.

Θεωρούμε αυτονόητο πως η Δημοτική Αρχή, ο Δήμος Πατρέων, οφείλει να εντείνει άμεσα τον συγκεκριμένο διάλογο, αφενός με την παραχώρηση ιδιόκτητης έκτασης για το Αστυνομικό Μεγάρου σε συνεργασία με την Αστυνομία και αφετέρου με την εκπόνηση μελετών και την αναζήτηση συνεργασιών για τη ριζική αναμόρφωση της περιοχής του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι

Τζανάκος Νίκος

Πατούχας Χρήστος

Σιγαλός Γιώργος

Μανέτας Ιωάννης

Μπίρμπα Ουρανία

Τσιμπούκης Ιωάννης

Ντρίνιας Θεόδωρος

Φίλιας Ανδρέας

Παναγιωτόπουλος Ανδρέας

Γκοτσόπουλος Ηλίας

Ξυλιάς Θεόδωρος

Νικολάου Ανδρέας

Γρηγόρης Ηλίας

Σαμούρη Βίβιαν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις