Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το ΚΚΕ Αχαΐας στο πλευρό του Πυροσβέστη που τραυματίστηκε στην Ηλεία

Το ΚΚΕ Αχαΐας στο πλευρό του Πυροσβέστη ...

Καλεί τον λαό να πάρει στα χέρια του την πυροπροστασία

Αντιπροσωπεία της κομματικής Οργάνωσης Αχαΐας του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Δημήτρη Αγγελόπουλο μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και μέλος του Τομεακού Γραφείου Αχαϊας του ΚΚΕ, τον Κώστα Κοτσιλιάνο Περιφερειακό Σύμβουλο και στέλεχος του κόμματος, και τον Παναγιώτη Μελά Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Πάτρας και στέλεχος του κόμματος, πραγματοποίησε  σήμερα Τετάρτη επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών με σκοπό να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του τραυματία πυροσβέστη της 6ης ΕΜΑΚ Γιώργου Καρυώτη, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι από πτώση βράχου κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή των Ροδινών Ζαχάρως.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Τ.Ε. Αχαΐας του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής: "Η αντιπροσωπεία του κόμματος συνομίλησε με τους συγγενείς του τραυματία και ευχήθηκε την γρήγορη ανάρρωσή του.

Και το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη λίστα μια σειράς αλλεπάλληλων τραυματισμών που συντελούνται με την έναρξη και της φετινής αντιπυρικής περιόδου, με το ένα εξ αυτών να είναι θανατηφόρο. Αυτά τα περιστατικά δεν είναι τυχαία γεγονότα.

Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής υποχρηματοδότησης  και προσανατολισμού  των υπηρεσιών που και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει, πατώντας στην πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και που που έχει ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, της παντελούς απουσίας προληπτικών παρεμβάσεων (δασικοί δρόμοι, αντιπυρικές ζώνες) στα δασικά οικοσυστήματα, της μη αξιοποίησης του ειδικού επιστημονικού προσωπικού (Δασολόγοι, Δασοπόνοι) του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας, της έλλειψης σύγχρονων μέσων ατομικής προστασίας και σύγχρονου και αξιόπιστου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Η πολιτική αυτή έχει και την στήριξη των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών που συμφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που υπηρετούν την πολιτική της Ε.Ε. και της αστικής τάξης της χώρας μας. Η πολιτική αυτή οδήγησε στην χρησιμοποίηση 500 πυροσβεστών στα 14 αεροδρόμια της Fraport και τους ιδιωτικοποιημένους αυτοκινητόδρομους, αφήνοντας τον λαό μας απροστάτευτο.

Όλοι αυτοί αδιαφορούν για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στο Πυροσβεστικό Σώμα αλλά και της περιουσίας και της ασφάλειας του λαού μας, της προστασίας του περιβάλλοντος. Γι' αυτό και δεν αμφισβητούν την κυρίαρχη πολιτική, δεν διατυπώνουν καμία διεκδίκηση. Αντίθετα, βάζουν με τη στάση τους, το δικό τους λιθαράκι στην πολιτική που εμπορευματοποιεί την γη, που αφήνει απροστάτευτο το λαό, που οδηγεί στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πυροπροστασίας και πυρόσβεσης.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και όλο τον λαό να κάνουν δική τους υπόθεση το φλέγον ζήτημα της πυροπροστασίας και της πυρόσβεσης και να παλέψουν για:

Αύξηση των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού για το Πυροσβεστικό Σώμα και για τις υπηρεσίες πρόληψης του δικτύου πυροπροστασίας της χώρας και στην περιοχή μας. Για τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα δασοπροστασίας, στον οποίο θα ενταχθούν η Δασική Υπηρεσία, το Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες. Άμεση μονιμοποίηση όλων των πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης και των εποχικών.

Άμεση αναγνώριση του Βαριού, Επικίνδυνου και Ανθυγιεινού επαγγέλματος των πυροσβεστών και την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία τους από τους επαγγελματικούς κινδύνους. Άμεση αποζημίωση στην πραγματική τους αξία των κατοικιών που κάηκαν ή υπέστησαν ζημιές, των επιχειρήσεων, των αγροτικών και κτηνοτροφικών καλλιεργειών. Επαρκή χρηματοδότηση τώρα των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις