Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Θετικά αντιμετωπίζει την εκβάθυνση του λιμανιού των Αλυκών ο υπουργός Ναυτιλίας- Εντολή για άμεσες ενέργειες

Αχαΐα: Θετικά αντιμετωπίζει την εκβάθυνσ...

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Παναγιώτη Κουρουπλή

Ζητήματα που αφορούν τα λιμάνια και τις τοπικές λιμενικές αρχές συζήτησαν σήμερα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου. Τα ζητήματα της συνάντησης αφορούν κυρίως τους αλιείς, καθώς ο δήμαρχος ζήτησε την εκβάθυνση του λιμανιού των Αλυκών, αφού συχνά παρουσιάζεται το φαινόμενο, καΐκια να «κολλάνε» στο βυθό, όπου έχουν κατακαθίσει φερτά υλικά.

Επίσης, ο κ. Νικολάου συζήτησε με τον υπουργό τη σύσταση φορέα διαχείρισης του λιμανιού και την προοπτική να παραχωρηθούν στον Δήμο προς αξιοποίηση, τμήματα της ευρύτερης ζώνης γύρω από το λιμένα που δεν χρησιμοποιούνται.

Ο υπουργός εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στο αίτημα των αλιέων για εκβάθυνση του λιμανιού, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, στον οποίον εντάσσεται η αλιεία και ήδη έδωσε οδηγίες για την διευθέτηση και αυτού και των άλλων αιτημάτων, με τρόπο τέτοιο ώστε να παρακαμφθούν τυχόν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να προχωρήσουν άμεσα οι όποιες ενέργειες.

Παρόντες επίσης στη συνάντηση ήταν ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις