Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Αυγουστιάτικη νύχτα με τζαζ σύμπραξη, αύριο στο Φαγιούμ

Πάτρα: Αυγουστιάτικη νύχτα με τζαζ σύμπρ...

Τρίτη 29 Αυγούστου

Με νωπό τον απόηχο των καλοκαιρινών διακοπών, οι φίλοι της τζαζ θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρατείνουν την αίσθηση δροσιάς και αισθαντικότητάς τους απολαμβάνοντας μια εκλεκτή σύμπραξη τριών καταξιωμένων και δημιουργικών μουσικών στο Φαγιούμ.

Υπεύθυνο για τη βραδιά της Τρίτης 29ης Αυγούστου το Diana Pavlidi Jazz Trio αποτελούμενο από από την εκφραστική τραγουδίστρια Ντιάνα Παυλίδη, που το πολύπτυχο ταλέντο της ξετυλίγεται στο Βέλγιο και Βόρεια Ευρώπη, του εμβληματικού πιανίστα/οργανίστα Γιώργου Κοντραφούρη, που έχει συνδέσει την πορεία του με τις χρυσές σελίδες της ελληνικής και όχι μόνο τζαζ, και του βιρτουόζου κοντραμπασίστα Βασίλη Στεφανόπουλου που δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία καλλιτεχνικά ανά τον κόσμο, με έδρα την Ολλανδία.

Το ελκυστικό μουσικό μενού που θα μας σερβίρουν, περιλαμβάνει αιθέριες συνθέσεις από ένα ευρύ φάσμα του τζαζ ρεπερτορίου όπως: Summertime, Nature Boy, I fall in love too easily, Moon River...με ασφαλή οδηγό τη φωνή της Ντιάνας Παυλίδη και την δεξιοτεχνία των έμπειρων μουσικών που την πλαισιώνουν, εξασφαλίζοντάς σας μια μοναδική βραδιά που δύσκολα θα ξεχάσετε!

Αυγουστιάτικη Τζαζ Νύχτα με το Diana Pavlidi Jazz Trio

 

Ντιάνα Παυλίδη: φωνή

 

Γιώργος Κοντραφούρης: πλήκτραΒασίλης Στεφανόπουλος: κοντραμπάσο

 

Φαγιούμ, Βασ. Ρούφου 7 Πάτρα, 2610270557

 

Είσοδος ελεύθερη.

 

ΝΤΙΑΝΑ ΠΑΥΛΙΔΗ : ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Η Ντιάνα Παυλίδη γεννήθηκε στην Αθήνα και προέρχεται από μουσική οικογένεια. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την μουσική παρακολουθώντας μαθήματα κλασσικού πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε τοπικές παιδικές χορωδίες. Συνέχισε τις κλασσικές σπουδές πιάνου μέχρι την ηλικία των είκοσι.

Η μουσική αποτελούσε πάντα αναπόσπαστο κομμάτι στην ζωή της. Κατά την διάρκεια των σπουδών της στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου τραγούδησε και ηχογράφησε με διαφορετικά  pop, soul και rock συγκροτήματα. Στο διάστημα αυτό, επιθυμώντας να βελτιώσει τις φωνητικές της ικανότητες, ξεκινά μαθήματα ορθοφωνίας και τζαζ τραγουδιού με την εξαιρετική τζαζ τραγουδίστρια Ειρήνη Κωνσταντινίδη. Ακολουθούν σπουδές τζαζ τραγουδιού στο Κονσερβατόριο της Αμβέρσας στο Βέλγιο με την διαπρεπή μουσικό Κριστίνα Φούχς.

Η μουσική της ενασχόληση αυτή την περίοδο επικεντρώνεται στο τζαζ ρεπερτόριο μέσα από σειρά εμφανίσεών της σε clubs και μουσικές σκηνές στην Ελλάδα, το Βέλγιο και τη Βόρεια Ευρώπη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗΣ : ΠΛΗΚΤΡΑ

Ο Γιώργος Κοντραφούρης γεννήθηκε στην Αθήνα στο 1967. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Στην ηλικία των 16, έστρεψε το ενδιαφέρον του στη τζαζ και παρακολούθησε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με το Μάρκο Αλεξίου. Παρακολούθησε μαθήματα επίσης με τους Jim Beard και Jammo Savolainen. Αποφοίτησε με Bachelor’s και Master’s degree in Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στην Φινλανδία.

Έχει συνεργαστεί ως πιανίστας ή οργανίστας με πολύ σημαντικούς και σπουδαίους μουσικούς όπως: Mark Johnson, Arild Andersen, Marcus Stockhausen, Louisiana Red, Keith Copeland, Andy Sheppard, Ralph Peterson, David Liebman, Lou Donaldson, Sheila Jordan.

Έχει διδάξει τζαζ πιάνο και όργανο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Ωδείο Athenaeum στην Ελλάδα και στην Ακαδημία Sibelius στην Φινλανδία. Έχει δώσει σεμινάρια σε διάφορες σχολές στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Ινδονησία και στην Εσθονία.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ : ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ

Ο Βασίλης Στεφανόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, όπου  από πολύ νεαρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική παίζοντας πιάνο και κιθάρα. Στα πρώτα μετεφηβικά του χρόνια, όμως, έχοντας στρέψει το ενδιαφέρον του στην funk, rock και τα blues, ξεκίνησε μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου με τον Ανδρέα Γεωργίου καθώς επίσης και μαθήματα κλασσικού κοντραμπάσου με τον Ηρακλή Σουμελίδη στο Δημοτικό Ωδείο Πάτρας.

Το ήδη υπάρχον ενδιαφέρον του για την τζαζ ισχυροποιείται ωστόσο έπειτα από την σημαδιακή συνάντησή του με τον αξιόλογο μπασίστα και εκπαιδευτικό Hein van de Geyn, ωθώντας τον να μετακομίσει στην Ολλανδία και να ξεκινήσει μουσικές σπουδές στο Βασιλικό Κονσερβατόριο της Χάγης. Εκεί έχει την τύχη να φοιτήσει κοντά σε εξαιρετικούς καθηγητές όπως ο Hein van de Geyn, ο Frans van der Hoeven, ο Uli Glassman και ο Tony Overwater. Είναι κάτοχος δύο πτυχίων (κλασσικού και τζαζ κοντραμπάσου) και ενός μεταπτυχιακού διπλώματος στην τζαζ.

Όντας πολυσχιδής μουσικός, συμμετέχει σε σειρά από περιοδείες και ηχογραφήσεις διαφορετικών μουσικών σχημάτων και ειδών. Μεταξύ άλλων έχει εμφανιστεί ως σολίστας της Ελληνικής Ορχήστρας Πατρών, έχει διακριθεί στην πρώτη θέση στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνισμού Τζαζ “Motives for Jazz” στο Hasselt του Βελγίου με το συγκρότημα «Poly Quartet», και έχει παίξει μαζί με τον παγκοσμίως διάσημο κιθαρίστα George Benson στο North Sea Jazz Festival της Ολλανδίας.

Αν και η Ολλανδία αποτελεί έως σήμερα σταθερό σημείο της μουσικής του δραστηριοποίησης έχει περιοδεύσει σε πολλά jazz clubs ανά τον κόσμο(Ελλάδα, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σάο Τομέ και Πρίνσιπε) και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες και φεστιβάλ, μερικά εκ των οποίων αναφέρονται επιλεκτικά: North Sea Jazz Festival, Play Festival Belgium, Tinos Jazz Festival, Jazz Festival Kalamata, Dag in De Branding Festival, Internationale Ferienkurse für Neue Musik Darmstadt, New Works Festival Southampton, Athens Concert Hall κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight