Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Γιουρόπα Λιγκ: Όρθια η ΑΕΚ στη Μπριζ

Γιουρόπα Λιγκ: Όρθια η ΑΕΚ στη Μπριζ

Η Ένωση αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την ομώνυμη ομάδα

Παρότι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από μισή ώρα, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει ισοπαλία 0-0 από τη Μπριζ στο «Γιαν Μπρεϊντέλ» και να διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες της για πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Η αποβολή του Μάρκο Λιβάγια στο 58΄ έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την ΑΕΚ, που όμως άντεξε και θα διεκδικήσει την πρόκριση την προσεχή Πέμπη (24/8) στο ΟΑΚΑ.

Με σύστημα 3-5-2 τον Γαλανόπουλο στο βασικό σχήμα και τον Γιόχανσον στον πάγκο, ο Μανόλο Χιμένεθ κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Ιβάν Λέκο. Δίνοντας τον... αγαπημένο ελεύθερο ρόλο στον Μάνταλο, ο αρχηγός απείλησε δύο φορές στο πρώτο πεντάλεπτο.

Την πρώτη τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Ντενσβίλ και στη δεύτερη  ο Χόρβατ πραγματοποίησε πολύ δύσκολη απόκρουσε σε παραλίγο αυτογκόλ του Μέχελε (την τελική μπαλιά είχε κάνει ο Μάνταλος).

Η ΑΕΚ ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις, τής έλειπε όμως η σωστή τελική προσπάθεια. Ο άνθρωπος που θα «τελειώσει» τις φάσεις και θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Προϊόντος του χρόνου η Μπριζ άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, όμως ευκαιρία κλασική δεν μπορούσε να δημιουργήσει αφού το δίδυμο των κεντρικών μπακ της ΑΕΚ, Βράνιες-Τσιγκρίνσκι, ήταν απροσπέλαστο.

Στο 58΄ όμως οι ισορροπίες διαταράχθηκαν όταν ο Μάρκο Λιβάγια με μια ανόητη ενέργεια (πάτησε τον αντίπαλό του) αποβλήθηκε αφήνοντας την ΑΕΚ με παίκτη λιγότερο.

Η πίεση που δέχθηκε η Ενωση από το 65΄ και μετά υπήρξε σε ορισμένες περιπτώσεις ασφυκτική. Ωστόσο, ο Γιάννης Ανέστης ήταν ανίκητος, ο Ογκνιεν Βράνιες συγκλονιστικός, οι Γαλανόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες εξαιρετικοί κι έτσι η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ «απέδρασε» με ένα πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα, τηρουμένων των αναλογιών.

ΜΠΡΙΖ (Ιβάν Λέκο): Χόρβατ, Μέχελε, Σίμονς, Ντενσβίλ, Παλάσιος (72΄ Ρεφαέλοφ), Φόρμερ, Νακάμπα, Βάνακεν, Μποναβεντούρε (80΄ Ντιαμπί), Λιμπομπέ, Βόσεν (57΄ Γουέσλι)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Σιμόες (86΄ Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος (73΄ Γιόχανσον), Λόπες, Κλωναρίδης (58΄ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιουρόπα Λιγκ: Από τον παράδεισο στην κόλαση ο Παναθηναϊκός


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports