Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγύρισαν Οβρυά και Παραλία - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Πανηγύρισαν Οβρυά και Παραλία - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Τίμησαν την Κοίμηση της Θεοτόκου

Μπορεί η Ιερά Μονή της Παναγίας της Γηροκομίτισσας να αποτελεί το επίκεντρο του εορτασμού του Δεκαπεντάυγουστου, για την Πάτρα, ωστόσο και άλλες ενορίες γιόρτασαν τη μετάσταση της Θεοτόκου με τη δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα.

Ο  Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Οβρυά τίμησε χθες και σήμερα την Παναγία. Τη Δευτέρα 14 Αυγούστου το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία και έγινε η Έξοδος της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και τοποθέτηση αυτής στα προπύλαια του Ναού.

Το απόγευμα ακολούθησε Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Μίλησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μεσσάτιδας και Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Ζώης.

Το βράδυ της παραμονής της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου τελέστηκε α΄ Θεία λειτουργία – μικρά αγρυπνία από ώρας 9.45 μ.μ. έως 1 μετά τα μεσάνυχτα. Ιερούργησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος. (Δείτε φωτο)

Σήμερα το πρωί τελέστηκε Β΄ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ. Ιερούργησε  ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Καθηγούμενος της Ι. Μ. Αγ. Πάντων Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Το απόγευμα στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ: Ι. ΝΑΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ δεξιά-ΓΕΡΜΑΝΟΥ αριστερά-Ηλείας αριστερά - των οδών: ΑΘΗΝΩΝ δεξιά-ΘΡΑΚΗΣ αριστερά-ΗΛΕΙΑΣ αριστερά - ΓΕΡΜΑΝΟΥ δεξιά -Ι. ΝΑΟΣ.

Θα προεξάρχει και θα μιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος και Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγ. Τριάδος Πατρών π. Ανδρέας Γεωργακόπουλος.

Χθες και σήμερα πανηγυρίζει επίσης ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παραλία Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις