Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μέσα στο Φθινόπωρο η οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στους Πατρινούς- Το νομικό πρόβλημα που προέκυψε στην πορεία

Μέσα στο Φθινόπωρο η οριστική παραχώρηση...
Χριστακόπουλος Θάνος

Θα περάσει νομοθετική ρύθμιση τον Σεπτέμβριο

Εντός του Φθινοπώρου αναμένεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, να ολοκληρωθεί η διαδικασία οριστικής παράδοσης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, από την κυβέρνηση στο Δήμο και κατ’ επέκταση στους πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, παρά τη διάθεση των κυβερνητικών παραγόντων να τρέξουν τα πράγματα, υπήρξε ένα νομικό εμπόδιο το οποίο αναμένεται να ξεπεραστεί με ειδική ρύθμιση που θα μπει προς ψήφιση στη Βουλή τον Σεπτέμβριο.

Η νομοθετική αυτή ρύθμιση έχει να κάνει με κάποια εξουσιοδότηση που χρειάζεται ο υπουργός Οικονομικών για να υπογραφεί η μεταφορά των αποχαρακτηρισμένων εκφράσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μέχρι στιγμής και από πέρυσι το καλοκαίρι που ουσιαστικά δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις έχει πλήρως περατωθεί το ένα και πλέον βασικό, στάδιο εκ των τριών που προβλέπονται έως να πέσουν οι υπογραφές.

Αυτό αφορούσε τον αποχαρακτηρισμό των τμημάτων που θα αποδοθούν στο Δήμο από το καθεστώς της χερσαίας ζώνης λιμένα. Δηλαδή με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων Υπουργείων, οι περιοχές αυτές δεν είναι πια χερσαία ζώνη λιμένα. Σε αυτό το στάδιο καθοριστική ήταν η συμβολή του προέδρου το Οργανισμού Λιμένος Πατρών Νίκου Κοντοέ, στον οποίο όλες οι πλευρές αναγνωρίζουν μεθοδικότητα και ταχύτατα αντανακλαστικά.

Το δεύτερο στάδιο της προσπάθειας είναι η αλλαγή της σύμβασης παραχώρησης ώστε αυτές οι εκτάσεις να σταματήσουν να είναι στο πλαίσιο αρμοδιότητα του ΟΛΠΑ και το τρίτο είναι η απόδοσή τους μετά από το υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο.

Εκτιμάται ότι μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο ο χώρος του παλαιού λιμανιού θα έχει φύγει ολοκληρωτικά από τον ΟΛΠΑ και συνέχεια θα απομένει υπουργείο Οικονομικών και Δήμος Πατρέων να προχωρήσουν, με σύντομες διαδικασίες, στην οριστική σύμβαση παραχώρησης των εκτάσεων.

Μάλιστα ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Χρήστος Λαμπρίδης, μιλώντας το πρωί «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», αποκάλυψε ότι το μοντέλο που ακολουθείται στην Πάτρα αποτελεί πρότυπο για όλη την Ελλάδα καθώς είναι απόφαση της κυβέρνησης, περιοχές που δεν χρησιμοποιούνται ή δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για λιμενική δραστηριότητα, να αποδοθούν στην Αυτοδιοίκηση.

«Αυτό που υλοποιείται στην Πάτρα είναι ο πιο ασφαλής τρόπος απόδοσης  στην Αυτοδιοίκηση, ένας τρόπος που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα όπως αυτά που δημιουργήθηκαν στην Πάτρα, και που ταλαιπώρησαν το Δήμο, τους δημότες τον Οργανισμό κ.α.. Με αυτόν θα προχωρήσουμε σε όλη την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρίδης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις