Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Συναντήσαμε τον Πατρινό ερμηνευτή Χρήστο Κωνσταντόπουλο λίγο πριν την αποψινή εμφάνιση του στο Royal

Συναντήσαμε τον Πατρινό ερμηνευτή Χρήστο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Απόψε στις 22:00

Με ένα άκρως καλοκαιρινό και ανατρεπτικό πρόγραμμα επιστρέφει στην γενέτειρα του  ο ιδιαίτερος Πατρινός ερμηνευτής Χρήστος Κωνσταντόπουλος. «Επισκέπτεται» τον ΚΗΠΟ του Royal την Τετάρτη 2 Αυγούστου, λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

Με σπουδαία τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, όπως το «Μαχαίρι» (Μικρούτσικου-Καββαδία), το «Κάθε λιμάνι και καημός», το «Γεια σου χαρά σου Βενετιά», το «Έλα σε μένα» (Χατζιδάκις), το «Σεβάχ ο Θαλασσινός» (Λοΐζος»), το «Έχω ένα καφενέ» και πολλά ακόμα διαχρονικά τραγούδια Ελλήνωνκαι Ευρωπαίων συνθετών (Brel, Piaf κ.α.) που όλοι έχουμε αγαπήσει και σιγοτραγουδήσει....

...αλλά και το νέο του τραγούδι ''Σκουριά'' από το προσωπικό του άλμπουμ ''Προορισμός'' που ήδη αγαπιέται από το κοινό και με guest επί σκηνής.

Λίγο πριν την παράσταση του, τον συναντήσαμε στον χώρο όπου θα υποδεχθεί το Πατρινό κοινό. Ευγενικός και ευδιάθετος μας μίλησε για την μεγάλη του αγάπη, που δεν είναι άλλη από τη μουσική, και για πολλά άλλα.

 

Γι΄ άλλη  μια φορά στην Πάτρα. Να ξεκινήσουμε από την αφορμή της συγκεκριμένης επίσκεψης σου...

Είναι μια ακόμη εμφάνιση- παράσταση στην Πάτρα, την αγαπημένη μου πόλη. Την αγαπώ πολύ και θέλω να παρουσιάζω συχνά παραστάσεις εδώ. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μπορώ να το κάνω. Μου αρέσει ιδιαίτερα ο χώρος του Royal …οπότε είμαι ευτυχής.

Λίγα λόγια για το τι θα ακούσουμε …

Το πρώτο μέρος της παράστασης περιέχει τραγούδια από άλλες δικές μου παραστάσεις  από το 2009 και μετά. Για παράδειγμα, θα ακούσετε τραγούδια από την παράσταση «Ταξίδι στα λιμάνια του κόσμου» που ξεκίνησε από το Διεθνές Φεστιβάλ πάτρας και παρουσιάστηκε και μουσικές σκηνές της Αθήνας.

Επίσης θα ακούσετε τραγούδια μεγάλων Ευρωπαίων συνθετών και καλλιτεχνών, τραγούδια από το προσωπικό μου άλμπουμ «Προορισμός» που κυκλοφόρησε το 2014,

Το δεύτερο μέρος της παράστασης  περιέχει διαχρονικά λαικά τραγούδια. Θα έχει και μπουζούκι αυτό το μέρος… είναι κάτι που ο κόσμος δεν έχει συνηθίσει από εμένα. Το επιχείρησα για πρώτη φορά στη μουσική σκηνή «Σφήγκα» στην Αθήνα,  τον Ιούνιο που μας πέρασε. Είχε επιτυχία και επειδή είχα την ανάγκη να ερμηνεύσω κάποια διαχρονικά λαικά τραγούδια είπα να το κάνω. Πρόκειται για τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Μάνου Λουίζου.

Αφορμή για το live είναι το νέο μου τραγούδι με τίτλο «Σκουριά» που κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο. Τους στίχους έχει γράψει ο Μάνος Ορφανουδάκης, την μουσική και την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Χρήστος θεοδώρου ο οποίος έχει ενορχηστρώσει και την παράσταση που θα παρουσιάσουμε εδώ. Συνεργαζόμαστε πάνω από δύο χρόνια.

Η "Σκουριά" είναι ένα τραγούδια που έχει αγαπηθεί από τον κόσμο και χαίρομαι πολύ γι αυτό.

Ποιες είναι οι ωραίες στιγμές που θυμάσαι από την εποχή που δρούσες καλλιτεχνικά στην Πάτρα;

Στην Πάτρα ξεκίνησα το 2005. Έγινα επαγγελματίας τραγουδιστής σε μικρή ηλικία κάνοντας την αρχή σε κάποια λαϊκά μαγαζιά. Το δοκίμαζα, δε μου ταίριαζε αλλά έχω να θυμάμαι έντονα την μουσική παράσταση «Προορισμός» , μια σειρά παραστάσεων στο θέατρο Αγορά που είχαν πάει εξαιρετικά. Μάλιστα η παράσταση ανέβηκε και στο Επίκεντρ+.

Μια επίσης σημαντική στιγμή μου στην πόλη ήταν η συνεργασία μου με την Πολυφωνική της Χορωδία, τον Αύγουστο του 2015. Παρουσιάσαμε μια παράσταση που παρακολούθησαν 4.000 θεατές περίπου. Ήταν μοναδική εμπειρία να τους βλέπω σθγκινημένους.

Πότε ξεκινά η σχέση σου με τη μουσική;

Μουσική σημαίνει ζωή και ζωή σημαίνει μουσική για εμένα. Δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς μουσική και αισθάνομαι ότι δε μπήκα μέσα σε αυτή αλλά ότι εξελίσσομαι, ζω, ονειρεύομαι, παίρνω δύναμη και ελπίδα  μέσα από αυτή. Δε μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο. Όταν τελείωσα το Λύκειο έκανα μαθήματα μουσικής, φωνητικής. Κιθάρας και κατευθείαν συνεργάστηκα με ένα μουσικό κέντρο. Αυτό ήταν.

Σου αρέσει να δοκιμάζεσαι…  Με ποια κριτήρια όμως αποφασίζεις πώς θα πας παρακάτω;

Είναι το ένστικτό μου. Είναι μια εσωτερική ανάγκη να θέτω στόχους και να σκέφτομαι τι θέλω να πω στον κόσμο, σύμφωνα και με την καθημερινότητα μας.

Τα τελευταία χρίνια της κρίοης ήθελα να λέω κι άλλα τραγούδια, εκτός από αυτά που μιλούν για τον έρωτα και την αγάπη. Μου αρέσει να πειραματίζομαι και με τραγούδια που έχουν να κάνουν και με το κοινωνικοπολιτικό στοιχείο. Μου αρέσει να ερεθίζω τα ένστικτα του κόσμου, να προβληματίζω το κοινό. Θέλω  υπάρχει το στοιχείο της εξέλιξη σε αυτή την αμφίδρομη σχέση.

Ποιες είναι οι διαφορές Πάτρας- Αθήνας;

Στην Αθήνα ο τρόπος έκφρασης των καλλιτεχνών είναι πιο σύγχρονος. Υπάρχουν νέοι τραγουδοποιοί, συνθέτες, στιχουργοί, που μπορούν να παρουσιάζουν τις δουλειές τους, τα καινούργια τους τραγούδια σε μουσικές σκηνές .

Από την άλλη, στην Πάτρα δεν υπάρχουν τέτοιες σκηνές. Είτε δεν μπορεί να τις στηρίξει ο κόσμος της είτε δεν υπάρχουν έξυπνοι επιχειρηματίες για να μπορέσουν να μυήσουν τον κόσμο σε ένα ένα άλλο τρόπο καλλιτεχνικής έκφρασης.

βέβαια, εάν ο καλλιτέχνης είναι ειλικρινής, τίμιος σε σχέση με αυτό που υπηρετεί και θέλει να επικοινωνήσει με το κοινό, αυτό το αφουγκράζεται, το καταλαβαίνει και το επιβραβεύει.

Παρακολουθείς τα πολιτιστικά δρώμενα της Πάτρας;

Συνήθως έρχομαι στην Πάτρα για να ξεκουραστώ, οπότε δεν βλέπω πολλά πράγματα. Έχω παρακολουθήσει κάποιες παραστάσεις, βλέπω ότι υπάρχουν ιδέες και όρεξη από καλλιτέχνες αλλά ίσως η περιρρέουσα κατάσταση δεν βοηθά.

Έχεις μια θεατρικότητα όταν ερμηνεύεις...

Μου αρέσει το θέατρο. Μάλιστα έχω συμμετάσχει σε θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Έχω συνεργαστεί με τον Γιώργο Δίπλα, τον Περικλή βασιλόπουλο, με ανθρώπους που έχουν κάνει ωραίο θέατρο στην πόλη. Και στην Αθήνα έχω συμμετάσχει σε μουσικοιεατρική παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου με την Ευριδίκη.

Μου αρέσει λοιπόν να εκφράζομαι θεατρικά αν και μερικές φορές πολλοί το παρεξηγούν. Έχω χάσει δουλειές επειδή με θεώρησαν πολύ θεατρικό και επειδή συνηθίζεται στις πίστες και στις σκηνές να μην  υπάρχει η νοοτροπία του διαφορετικού καλλιτέχνη. Ουσιαστικά βέβαια δε μου στάθηκε ποτέ εμπόδιο αυτό.

Εγώ βλέπω το τραγούδι σαν ένα μονόπρακτο, σαν μια μικρή ιστορία και θέλω οι κινήσεις μου και οι εκφράσεις μου να τη συνοδεύουν.

Τι πρέπει να προσέξει κανείς που ξεκινά να μπαίνει στο χώρο της μουσικής;

Πρέεπι να μην ακούει τις "σειρήνες", να μην επηρεάζεται από την εκάστοτε μόδα που επικρατεί και απασχολεί τη μάζα. Ένας άνθρωπος που είναι καλλιτέχνης θα βρει τον δρόμο του. Πρέπει μόνο να ακολουθεί την καρδιά του. Πρέπει να προσπαθεί συνέχεια και να φτιάχνει το όνειρό του.

Από εδώ και πέρα, ποιος είναι ο στόχος σου;

Στόχος μου είναι αυτή η βαθιά επικοινωνία μου με τον κόσμο. Να εξελίσσομαι μέσα από μουσική, παραστάσεις, συνεργασίες και νέα τραγούδια.

Τι σχεδιάζεις για τη συνέχεια;

Θα επαναληφτεί η συναυλία "Όταν πιστευω θάλασσα", ένα αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδιά που έχει επιμεληθεί η Μέλπω Βικάτου. Πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο Royal. Στις 8 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί στον αίθριο χώρο του Σκαγιοπουλείου, στο πλαίσιο τος Φεστιβάλ Πάτρας.

Από εκείο και πέρα είμαι στην διαδικασία δημιουργιας τραγουδιών για το νέο μου δίσκο.

Ραντεβού σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι γεμάτο συγκίνηση, νοσταλγία, ένταση και δυνατές ερμηνείες από το Χρήστο Κωνσταντόπουλο μας περιμένει να γίνουμε όλοι μια αγκαλιά μέσα από αγαπημένα τραγούδια της έντεχνης & λαϊκής μουσικής σκηνής, στον καταπράσινο Κήπο του Royal, λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

Παίζουν:

Πιάνο - ενορχήστρωση: Χρίστος Θεοδώρου

Κιθάρες: Παναγιώτης Καψαμπέλης

Μπουζούκι: Σταύρος Δεριζιώτης

Είσοδος 10 ευρώ με 2 ποτά.

Πληροφορίες – Κρατήσεις : 2610 310120

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight