Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τόνους σκουπιδιών έβγαλαν από το Λαδόπουλο τα συνεργεία του Δήμου – Τι θα γίνει με τους μετανάστες που έχουν βρει καταφύγιο εκεί – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πάτρα: Τόνους σκουπιδιών έβγαλαν από το ...

Στα ερείπια του έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες

Τόνους απορριμμάτων έχουν απομακρύνει τα συνεργεία του Δήμου Πατρέων από το πρωί, κατά τον καθαρισμό των εγκαταστάσεων της πρώην χαρτοβιομηχανίας «Λαδόπουλου» στην Ακτή Δυμαίων. Εκεί όπως είναι γνωστό, έχουν βρει καταφύγιο μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν, μέσω του λιμανιού της Πάτρας, στην Ιταλία με τελικό προορισμό τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Κορδάς, τα συνεργεία του Δήμου από το πρωί έχουν απομακρύνει ρούχα, στρώματα και πολλά σκουπίδια, τα οποία έχουν αφήσει εκεί οι πρόσφυγες. Μετά τον καθαρισμό από τα σκουπίδια θα ακολουθήσει το πλύσιμο και η απολύμανση των πρώην βιομηχανικών εγκαταστάσεων, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μπορέσουν να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος ήδη μεριμνά για τη σίτισή τους, ενώ θα τους δοθεί και ρουχισμός.

Παράλληλα, η δημοτική Αρχή όπως εξηγεί ο κ. Κορδάς, έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μια σειρά παρεμβάσεων, οι οποίες θα εξασφαλίζουν στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής στους ανθρώπους που βρίσκουν εκεί καταφύγιο.

Στο πλαίσιο αυτό, θα τοποθετηθούν τουαλέτες και λουτρά.

Να σημειωθεί ότι ο πληθυσμός των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκουν καταφύγιο στου Λαδόπουλου, εκτιμάται πως είναι εναλλασσόμενος και για αυτό το λόγο, όταν φεύγουν αφήνουν πίσω τους τα ρούχα και τα στρώματα.

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων ανέφερε για τον καθαρισμό τα εξής:

"Στην όλη προσπάθεια συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου με βυτία, φορτωτάκια και φορτηγά του Δήμου.

Μετά τον καθαρισμό, ακολουθεί η απολύμανση του χώρου.

Παρών στις εργασίες ήταν από το πρωί και ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος ανακοίνωσε το γεγονός χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καλώντας όσους ήθελαν, να βοηθήσουν στην προσπάθεια και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Χρήστος Κορδάς".

Δείτε και νέες φωτογραφίες από την επιχείρηση καθαρισμού του χώρου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις