Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ρυθμική: Ατενίζει ψηλότερα η Κελαϊδίτη

Ρυθμική: Ατενίζει ψηλότερα η Κελαϊδίτη

Μετά τους Παγκόσμιους Αγώνες

Για την ξεχωριστή εμπειρία της συμμετοχής στους Παγκόσμιους Αγώνες, καθώς και για τους στόχους της εν όψει του επερχόμενου παγκόσμιου πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής μίλησε η Ελένη Κελαϊδίτη, η οποία αποτέλεσε τη μοναδική εκπρόσωπο του ελληνικού αθλητισμού στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, στη διοργάνωση – συμπλήρωμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Παράλληλα, η αθλήτρια της Μαρίνα Φατέεβα αναφέρθηκε στη βοήθεια που της προσφέρουν η Ε.Γ.Ο., ο σύλλογός της Γ.Ο.Π.Φ. Αρμονία, οι γονείς και η προπονήτριά της, σε μια χρονιά γεμάτη από πρωτόγνωρους διεθνείς αγώνες γι’ αυτήν, αλλά και από εμπόδια στον αγωνιστικό προγραμματισμό των Εθνικών ομάδων λόγω της ανεπαρκούς και καθυστερημένης χρηματοδότησης από τη Γ.Γ.Α..

«Ήταν τιμή μου να βρεθώ στους Παγκόσμιους Αγώνες ως η μοναδική Ελληνίδα αθλήτρια της διοργάνωσης. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία. Τερμάτισα 10η στην μπάλα, αν και δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένη από την εμφάνισή μου συνολικά.

Θα δουλέψω πιο σκληρά για να τα πάω ακόμα καλύτερα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα», είπε αρχικά η Κελαϊδίτη και συμπλήρωσε σχετικά με το μεγάλο ραντεβού του Πέζαρο (30 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου):

«Με την προπονήτριά μου, κάνουμε κάποιες αλλαγές στα προγράμματα και στο Πέζαρο θα κυνηγήσω να μπω σε έναν ή σε δύο τελικούς οργάνων. Αλλάξαμε μερικές ασκήσεις και στα τέσσερα όργανα, για να ανεβάσουμε τη δυσκολία των προγραμμάτων».

Η 17χρονη πρωταθλήτρια του ατομικού αποκτά φέτος πολύτιμες εμπειρίες, έχοντας ήδη συμμετάσχει σε επτά επίσημους αγώνες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν πέντε διοργανώσεις στο εξωτερικό, με την Ε.Γ.Ο. να αναλαμβάνει ένα ιδιαίτερα σημαντικό κόστος.

Ωστόσο, δεν θα μπορέσει να «γράψει» άλλη μια συμμετοχή στο παγκόσμιο κύπελλο του Καζάν στα μέσα Αυγούστου, όπου επίσης επρόκειτο να συμμετάσχει η συναθλήτριά της Κατερίνα Δερβίση και η ομάδα του ανσάμπλ, καθώς η ελληνική συμμετοχή ματαιώθηκε λόγω των αλλεπάλληλων καθυστερήσεων στη χρηματοδότηση από τη Γ.Γ.Α.:

"Το γεγονός ότι η Ε.Γ.Ο. δεν έχει εισπράξει από την Πολιτεία ούτε ευρώ από τον Απρίλιο και συνολικά έχει λάβει μόλις το 40% της ετήσιας επιχορήγησης, ενώ έχει καλύψει πάνω από το 90% των αγωνιστικών της δραστηριοτήτων, έκανε αδύνατη την συμμετοχή στην πρόβα τζενεράλε του Καζάν και «εκτροχίασε» τον προγραμματισμό των Εθνικών ομάδων, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την παρουσία της Ελλάδας στο παγκόσμιο ρυθμικής του Πέζαρο και στο αντίστοιχο της ενόργανης στο Μόντρεαλ".

«Η Ομοσπονδία με βοηθάει καλύπτοντας την συμμετοχή μου στους περισσότερους αγώνες. Είναι κρίμα που λόγω των οικονομικών δεν θα μπορέσουμε να πάμε στο Καζάν. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τον σύλλογό μου, Γ.Ο.Π.Φ. Αρμονία, για την ακόμα μεγαλύτερη στήριξή τους και φυσικά την προπονήτριά μου, την κυρία Φατέεβα, για όσα μου προσφέρει», τόνισε η Ελένη Κελαϊδίτη και κατέληξε λέγοντας:

«Είναι η πρώτη χρονιά που μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχω σε τόσο πολλούς και τόσο δυνατούς αγώνες. Δεν είναι εύκολο το να βρίσκομαι απέναντι στις κορυφαίες αθλήτριες, αλλά συνεχίζω την προσπάθειά μου και θα προσπαθήσω να τις φτάσω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενόργανη: "Ασημένια" η Άννα Μαρία Μιχαλάκου

πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports