Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλέξανδρος Γιατσάκης: Ο Γερμανός που ελληνοποίησε το όνομά του, αγάπησε το Αίγιο και έγινε ευεργέτης των απόρων...BINTEO

Αλέξανδρος Γιατσάκης: Ο Γερμανός που ελλ...

Έφυγε από τη ζωή την προηγούμενη εβδομάδα

Ο Αλέξανδρος Γιατσάκης, γεννήθηκε το 1943 στο Βερολίνο. Φύση ανήσυχη, καλλιτεχνική καθώς ήταν, άρχισε νωρίς να ζωγραφίζει, να κάνει γλυπτά και να εκδίδει ποιητικές συλλογές.

Η μεγάλη αγάπη του για την Ελλάδα, τον οδήγησε να «ελληνοποιήσει» το επίθετό του και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα το 1986. Το Αίγιο, με τα υπέροχα, παλιά κτίριά του ήταν πόλος έλξης γι’ αυτόν.

Άρχισε να τα σκιτσάρει και να τα ζωγραφίζει και το 1993 έκανε την 1η του έκθεση στην πόλη μας. Ακολούθησαν πολλές και δημιούργησε και το «Σπίτι της τέχνης», που φιλοξενούσε έργα του φτιαγμένα με μεράκι από πέτρα, ξύλο και γυαλί στον προαύλιο χώρο της οικείας του, στο Βουλωμένο, στο οποίο μπορεί κανείς να θαυμάσει γλυπτά και πυραμίδα, μέχρι τον «ομφαλό του κόσμου», κατ’ ομοίωση των Δελφών.

Το 2013, βλέποντας την αυξημένη ανεργία και τις τεράστιες ανάγκες οικογενειών με άνεργους και τους δυο γονείς ή με σοβαρά προβλήματα υγείας, ίδρυσε τον σύλλογο ΥΠΑΠΟΙΚ (Υποστήριξη Απόρων Οικογενειών).

Μέσα απ’ το σύλλογο, βοηθούνται μηνιαίως 50 οικογένειες και 80 παιδιά, ενώ έχει ιδρυθεί και μια φάρμα με την υποστήριξη Γερμανών και Αυστριακών πολιτών, στην οποία άνεργες οικογένειες της πόλης μας έχουν την δυνατότητα να καλλιεργήσουν τα λαχανικά που τους δίνονται με οικολογικό τρόπο και να μοιραστούν την παραγωγή.

 

Παράλληλα, έχει ενοικιαστεί χώρος στην Παναγιωτοπούλων και Ανδρονοπούλου γωνία, όπου λειτουργεί ιματιοθήκη στην οποία οι Αιγιώτες κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 10-13 έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν είδη ένδυσης /υπόδησης αλλά και οτιδήποτε είναι σε καλή κατάσταση (ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα κτλ.), ή να επιλέξουν απ’ τα διαθέσιμα, δίχως να προσκομίσουν δικαιολογητικά ή να χρειαστεί να δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία φέρνοντας τους σε δύσκολη θέση.

O αγαπητός στην τοπική κοινωνία του Αιγίου Αλέξανδρος Γιατσάκης κηδεύτηκε το περασμένο Σάββατο στην αγαπημένη του πόλη.

*στοιχεία κειμενου aigialeianews.gr

*BINTEO από παλαιότερη δημοσίευση του protionline.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις