Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Κολύμβηση: Διπλό ρεκόρ για τον Ασπουγαλή στην Πάτρα - Πέφτει σήμερα η αυλαία του πανελληνίου πρωταθλήματος

Κολύμβηση: Διπλό ρεκόρ για τον Ασπουγαλή...

Τερμάτισε τα 50μ. πρόσθιο παίδων με 28.49

Πανελλήνιο ρεκόρ παίδων σημείωσε ο Αρκάδιος-Γιώργος Ασπουγαλής στην κούρσα των 50μ. πρόσθιο παίδων σταματώντας το χρονόμετρο στο 28.49, στο κολυμβητήριο "Α. Πεπανός". Ο αθλητής του Κ.Σ.Σ. 2005 κατέρριψε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ το οποίο είχε σημειώσει λίγες ώρες πριν στα πρωινά προκριματικά και είχε περάσει στον τελικό με το 28.76.

Μάλιστα λίγες μέρες πριν στις 28 Ιουνίου στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων στη Νετάνια του Ισραήλ είχε κάνει χρόνο 28.92 πετυχαίνοντας και τότε πανελλήνιο ρεκόρ. Μέσα σε ένα διάστημα λίγων ημερών ο Γιώργος Ασπουγαλής έχει κατορθώσει να σπάσει τρεις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων.

Ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, μίλησε για το κατόρθωμά του, τονίζοντας:

«Δεν ήξερα τι θα κάνω στο πρωτάθλημα γιατί την Τετάρτη που ήρθαμε ανέβασα πυρετό και την επόμενη μέρα διαγνώστηκα με αμυγδαλίτιδα. Η ψυχολογία μου έπεσε αρκετά και δεν ήξερα τι πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες μέρες.

Ο χρόνος στον προκριματικό αλλά και η επίδοση στον τελικό ήταν κάτι τελείως απρόβλεπτο για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους προπονητές μου Τέλη Μυστακίδη και Σπύρο Καλαμπαλίκα που κατάφεραν να με φέρουν σε αυτό το σημείο που βρίσκομαι, καθώς την ομάδα μου και την οικογένεια μου που με στήριξαν ολόκληρη τη χρονιά».

Στις υπόλοιπες κούρσες της ημέρας οι επιδόσεις που ξεχώρισαν περισσότερο ήταν στα 100μ. ελεύθερο με τον Δημήτρη Ζουμπουλόγλου να κατακτά το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 52.67 στην κατηγορία των παίδων και τον Θανάση Ζαφειρόπουλο να πετυχαίνει επίδοση 52.13 στην κατηγορία των εφήβων. Αξιόλογη ήταν και η επίδοση της Νικολέτας Παυλοπούλου στα 100μ. ελεύθερο των κορασίδων σημειώνοντας χρόνο 57.35.

Στα υπόλοιπα αγωνίσματα ο Απόστολος Παπαστάμος στην κατηγορία των παίδων και ο Παναγιώτης Μπολάνος στους έφηβους, ανέβηκαν το πρώτο σκαλί του βάθρου σταματώντας το χρονόμετρο σε 2:04.46 και 2:01.86 στα 200μ. ύπτιο αντίστοιχα.

Τέλος, πολύ καλή επίδοση πέτυχε ο Νίκος Ντάνος του ΑΟ Κολωνού στα 200μ. πεταλούδα των εφήβων με 2:01.83 και η Αγγελική Ζαμαρία στις νεάνιδες του ίδιου αγωνίσματος τερματίζοντας σε χρόνο 2:18.25.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κολύμβηση: Συνεχίζεται σήμερα το πανελλήνιο πρωτάθλημα στο "Α. Πεπανός"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports