Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκίνηση για τον 74χρονο Ελληνογερμανό φιλάνθρωπο του Αιγίου, Αλέξανδρο Γιατσάκη

Συγκίνηση για τον 74χρονο Ελληνογερμανό ...

Έφυγε από τη ζωή στα 74 του χρόνια - Το Σάββατο η κηδεία του

Στα 74 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Γιατσάκης, ο οποίος είχε γεννηθεί στο Βερολίνο και εδώ και πάνω από 30 χρόνια ζούσε μόνιμα στην Ελλάδα, είχε κάνει ελληνικό το επίθετο του και το κυριότερο ήταν τα τελευταία χρόνια βλέποντας την επέλαση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, υπεύθυνος του Δικτύου υποστήριξης απόρων οικογενειών στην περιοχή του Αιγίου.

Ο εκλιπών εθεωρείτο κάτι σαν ευεργέτης και υποστηρικτής της όμορφης πόλης του Αιγίου. Του άρεσε να ζωγραφίζει, να κάνει γλυπτά καθώς και να εκδίδει ποιητικές συλλογές.

Όπως έγραψε το aigialeianews.gr, έκανε την πρώτη του έκθεση στο Αίγιο το 1993.  Ακολούθησαν πολλές ενώ δημιούργησε και το «Σπίτι της τέχνης», που φιλοξενούσε έργα του φτιαγμένα με μεράκι από πέτρα, ξύλο και γυαλί στον προαύλιο χώρο της οικείας του, όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει γλυπτά και πυραμίδα, μέχρι τον «ομφαλό του κόσμου», κατ’ ομοίωση των Δελφών.

Το 2013, ο εκλιπών βλέποντας την αυξημένη ανεργία και τις τεράστιες ανάγκες οικογενειών με άνεργους και τους δυο γονείς ή με σοβαρά προβλήματα υγείας, ίδρυσε τον σύλλογο ΥΠΑΠΟΙΚ (Υποστήριξη Απόρων Οικογενειών), μέσα από τον οποίο, βοηθούνται μηνιαίως 50 οικογένειες και 80 παιδιά, ενώ έχει ιδρυθεί και μια φάρμα με την υποστήριξη Γερμανών και Αυστριακών πολιτών, όπου άνεργες οικογένειες της περιοχής του Δήμου Αιγιαλείας έχουν την δυνατότητα να καλλιεργήσουν τα λαχανικά που τους δίνονται, με οικολογικό τρόπο και να μοιραστούν την παραγωγή.

Παράλληλα, έχει ενοικιαστεί χώρος στην Παναγιωτοπούλων και Ανδρονοπούλου γωνία, στο Αίγιο όπου λειτουργεί ιματιοθήκη και οι Αιγιώτες κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 10-13.00 έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν είδη ένδυσης /υπόδησης αλλά και οτιδήποτε είναι σε καλή κατάσταση (ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα κτλ.), ή να επιλέξουν απ’ τα διαθέσιμα, δίχως να προσκομίσουν δικαιολογητικά ή να χρειαστεί να δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

* Η κηδεία του Αλέξανδρου Γιατσάκη θα τελεστεί το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 στις 10.30 π.μ. στο Νεκροταφείο του Αιγίου.

Τέλος η protionline.gr, αναφέρει πως τη δράση του Ελληνογερμανού Αλέξανδρου Γιατσάκη είχε έρθει να καλύψει συνεργείο του Γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF το 2015. Ως υπεύθυνος του Δικτύου υποστήριξης απόρων οικογενειών στην περιοχή, ο Αλέξανδρος Γιατσάκης, είχε αναφέρει το 2015 ότι πλέον η δράση του δικτύου στηρίζεται σε τέσσερα «πόδια»: Στην οικονομική βοήθεια προς ενδεείς συμπολίτες μας, στα ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης, στη φάρμα που δίνει τη δυνατότητα στους ίδιους να καλλιεργούν και να λαμβάνουν τους καρπούς της και στα μαθήματα εκμάθησης Αγγλικών και Γερμανικών που πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα.

Και οι τέσσερις δράσεις εξυπηρετούνται από τον άνετο νέο χώρο, ο οποίος παραμένει ανοιχτός απογευματινές ώρες (5.00-8.00) όταν λειτουργεί και η αγορά.

Η τοπική κοινωνία του Αιγίου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην σύζυγό του εκλιπόντος Κατερίνα και στο ανήλικο παιδί του.

Η φωτ. είναι από την protionline.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις