Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αίγυπτος: Ένοπλοι σκότωσαν πέντε αστυνομικούς σε επίθεση στην Γκίζα

Αίγυπτος: Ένοπλοι σκότωσαν πέντε αστυνομ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη

Ένοπλοι επιτέθηκαν σήμερα σε σημείο ελέγχου της αιγυπτιακής αστυνομίας, πυροβολώντας ένα αυτοκίνητο και σκοτώνοντας πέντε αστυνομικούς σε μια περιοχή νότια της πρωτεύουσας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA και το υπουργείο Εσωτερικών.

Τρεις ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς στην περιοχή αλ-Μπαντράσιν της επαρχίας Γκίζα, 30 χλμ. νότια του Καΐρου, σκοτώνοντας δύο αξιωματικούς της αστυνομίας και τρεις νεοσύλλεκτους, μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο πηγή ασφαλείας.

«Ένας αστυνομικός που βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης αντάλλαξε πυρά με τους επιτιθέμενους τρέποντάς τους σε φυγή», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση. Αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας πολεμούν το τοπικό παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή του βόρειου Σινά. Οι επιθέσεις έχουν επεκταθεί και σε άλλα μέρη της Αιγύπτου.

Εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί από το 2013 στη χερσόνησο του Σινά. Τουλάχιστον 23 στρατιώτες σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα όταν παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα εξερράγησαν σε δύο σημεία ελέγχου στην περιοχή, σε μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ήταν μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας τα τελευταία χρόνια.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει εντείνει επίσης τις επιθέσεις σε άλλες περιοχές, θέτοντας συχνά στο στόχαστρο Κόπτες χριστιανούς. Περίπου 100 Κόπτες έχουν σκοτωθεί από τον Δεκέμβριο.

Τον Μάιο ένοπλοι επιτέθηκαν σε μια ομάδα Κοπτών που ταξίδευαν με λεωφορείο προς ένα μοναστήρι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 29 άνθρωποι. Δύο βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 40 άνθρωποι έναν μήνα νωρίτερα.

Εκκλησιαστικές πηγές δήλωσαν χθες πως οι ηγέτες της εκκλησίας έχουν συστήσει στους Κόπτες της Αιγύπτου να ακυρώσουν όλες τις εκδηλώσεις, τις κατασκηνώσεις και τις δραστηριότητες έξω από εκκλησίες τον Ιούλιο λόγω απειλής στην ασφάλεια.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις