Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζάκυνθος: Μάχη με τις φλόγες για τη σωτηρία ενός πανέμορφου πευκοδάσους στις Ορθονιές - Έχουν καεί πάνω από 1000 στρέμματα

Ζάκυνθος: Μάχη με τις φλόγες για τη σωτη...

Στην κατάσβεση επιχειρούν και οχήματα και πεζοπόρο τμήμα από Δυτική Ελλάδα

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ακόμα μία μεγάλη οικολογική καταστροφή βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 17:10 στην περιοχή των Ορθονιών, καθώς πάνω από 1000 στρέμματα δασικής έκτασης και χαμηλής βλάστησης έγιναν στάχτη.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι στην Ζάκυνθο, η μία μετά την άλλη εμφανίζονται οι πυρκαγιές τα τελευταία 24ωρα, και από το μεσημέρι άρχισε να φλέγεται ένα πανέμορφο πευκοδάσος κοντά στο χωριό των Ορθoνιών.

Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα και η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη στις επίγειες δυνάμεις.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο νησί της Ζακύνθου στη θέση Ορθονιές στις 17.10 το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιουλίου 2017. Ευτυχώς χωρίς να απειλούνται κατοικοιμένες περιοχές, ωστόσο καίγεται ένα πανέμορφο πευκοδάσος κοντά στο χωριό των Ορθονιών.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πάτρας, στο έργο της κατάσβεσης έχουν μεταβεί και επιχειρούν και 10 οχήματα από την Πάτρα και την Δυτική Ελλάδα καθώς και πεζοπόρο τμήμα 17 ατόμων. Συνολικά 23 άτομα επιχειρούν να σβήσουν την φωτιά. Από την πυρκαγιά έχουν καεί πυλώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης τα χωριά Ορθονιές και Μαριές.

Επίσης στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν και εναέρια μέσα πυρόσβεσης – καναντέρ από την Ελευσίνα και το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Στο μεταξύ σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε την Δευτέρα 10 Ιουλίου το απόγευμα στην περιοχή Αναφωνήτρια του δήμου Ζακύνθου. Στην επιχείρηση κατάσβεσης μετείχαν πάνω από 20 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο βυτιοφόρα ενώ η έκταση που κάηκε ήταν δασική.

Μάλιστα ένας υπάλληλος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού με συμπτώματα ζάλης και αφυδάτωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις