Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου από τους εμποροϋπαλλήλους την Κυριακή

Πάτρα:Απεργία και συγκέντρωση στην πλατε...

Ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων

Το κλαδικό σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας συμμετέχει στην απεργία των εργαζομένων στο εμπόριο στις 16 Ιουλίου και καλεί σε συγκέντρωση στις 9 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Η Κυριακή αυτή είναι άλλη μια Κυριακή που οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να λείπουν από τις οικογένειές τους, για να βγάλουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου.

Μην τους το επιτρέψουμε!

Η τελευταία αξιολόγηση έκλεισε με προαπαιτούμενο την πλήρη κατάργηση της Κυριακής αργίας, γι΄αυτό και ψήφισαν νόμο που καταργεί για κάποιες τουριστικές ζώνες την Κυριακή αργία από τον Μάιο ώς τον Οκτώβριο. Επειδή η Αχαΐα προς το παρόν δεν είναι μέσα σε αυτές τις τουριστικές ζώνες δεν σημαίνει ότι δεν θα απελευθερωθεί ποτέ. Το πουλόβερ ξηλώνεται σιγά-σιγά.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας έρχεται να προστεθεί στις σμπαραλιασμένες εργασιακές σχέσεις που έχουν καθιερωθεί σήμερα.

Ήδη στον κλάδο του εμπορίου  κυριαρχούν οι κάθε είδους ατομικές συμβάσεις, οι δοκιμαστικές περίοδοι χωρίς δικαιώματα, οι εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες, συνεχής εναλλαγή βάρδιας, τετράωροι που δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα αλλά πληρώνονται και ασφαλίζονται για λιγότερο. Επίσης είναι δεκάδες αυτοί που μένουν απλήρωτοι.

Αυτή την Κυριακή δίνουμε μια μεγάλη μάχη. 9 το πρωί συγκεντρωνόμαστε πλατεία Γεωργίου. Καλούμε όλους τους εμποροϋπαλλήλους να κάνουν το βήμα, να μπουν μπροστά στον αγώνα για τη Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις