Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτογράφο σε ρόλο αντικατασκόπου αλά.. James Bond σε διαγωνισμό ρομποτικής, καταγγέλλουν γονείς μικρών μαθητών

Φωτογράφο σε ρόλο αντικατασκόπου αλά.. J...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ανοιχτή επιστολή των γονέων των μικρών μαθητών

Φωτογράφο σε ρόλο.. αντικατασκόπου, τύπου James Bond καταγγέλουν γονείς μικρών μαθητών που συμμετείχαν το Σάββατο, 1η Ιουλίου 2017 σε διαγωνισμό ρομποτικής.

Ο διαγωνισμός για τον οποίο οι μικροί μαθητές ετοιμάζονταν μήνες, διοργανώθηκε από το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas (http://wrohellas.gr), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ.

Οι γονείς ομάδας μαθητών κατηγορούν φωτογράφο - όπως συστήθηκε στους διοργανωτές και γονείς - πως λειτουργουσε κατασκοπευτικά για να φωτογραφίζει να μεταφέρει τις ιδέες και να προκαλεί τύφλωση στους αισθητήρες των ρομπότ αντίπαλων ομάδων από αυτές που ξεκάθαρα έδειχνε να υποστηρίζει με κάθε τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ

Το Σάββατο, 1η Ιουλίου 2017, τα παιδιά μας συμμετείχαν στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas (http://wrohellas.gr), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ. Για μια ακόμη φορά ζήσαμε και απολαύσαμε μια μεγάλη γιορτή γνώσεων, εμπνεύσεων και δημιουργιών τεχνολογίας, από μικρά παιδιά κι εφήβους που οραματίζονται ένα σύγχρονο, μοντέρνο, καινοτόμο αύριο.

Η συνολικότερη οργάνωση και οι συνθήκες του διαγωνισμού για τους μαθητές-διαγωνιζόμενους, προπονητές, συνοδούς και θεατές ήταν άψογες.

Τη γιορτή αυτή όμως, στη δική μας περίπτωση, την αμαύρωσαν κάποια μικροπρεπή μεμονωμένα  περιστατικά, τα οποία καταγράψαμε, επισημάναμε και καταγγείλαμε και τα οποία δυστυχώς δεν συνάδουν με το πνεύμα και τις αρχές του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, στη κατηγορία Δημοτικού Regular, εισήλθε στο διαγωνιστικό χώρο φωτογράφος προφασιζόμενος ότι θέλει να φωτογραφίσει το γεγονός.

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια είχε συγγενική σχέση (θείος) με διαγωνιζόμενο μαθητή, μέλους ομάδας «επαγγελματία» προπονητή από την Πάτρα (με την έννοια ότι ασκεί επαγγελματικά-επιχειρηματικά τη δραστηριότητα αυτή).

Ο φωτογράφος αυτός ήταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με ανθρώπους έξω από τον διαγωνιστικό χώρο και διοχέτευε στις ομάδες του εν λόγω προπονητή οδηγίες, παρά το ότι οι κανονισμοί απαγορεύουν ρητά, με ποινή αποκλεισμού από την διοργάνωση, οποιαδήποτε επικοινωνία των διαγωνιζόμενων μαθητών.

Επιπλέον ο φωτογράφος φωτογράφιζε με φλας από κοντά τα ρομπότ άλλων ομάδων κατά την  διάρκεια των επίσημων προσπαθειών τους με προφανή σκοπό να επηρεάσει τους αισθητήρες τους, τις επιδόσεις τους και το τελικό αποτέλεσμα. Επέμενε και συνέχιζε δε τις ενέργειες του αυτές και μετά τις έντονες συστάσεις των κριτών και τις διαμαρτυρίες των υπόλοιπων διαγωνιζόμενων.

Αυτή την τακτική με το φλας δεν την έκανε ποτέ στις ομάδες του εν λόγω προπονητή. Το αποκορύφωμα θράσους του συγκεκριμένου φωτογράφου (αδιευκρίνιστης διαπίστευσης όσον αφορά την παρουσία του στην οριοθετημένη περιοχή των διαγωνιζόμενων) ήταν οι προκλητικές κι επίμονες παραινέσεις του προς τους κριτές για αλλοίωση της χρονομέτρησης προς όφελος των ομάδων του συγκεκριμένου «επαγγελματία» προπονητή.

Αποτέλεσμα του σχετικού αναβρασμού και των επίσημων καταγγελιών που ακολούθησαν ήταν να τιμωρηθεί ομάδα και να δημιουργηθεί στρεβλό κλίμα και αρνητική ψυχολογία στα παιδιά-διαγωνιζόμενους.

Οι συγκεκριμένες μικροπρεπείς πρακτικές των ενηλίκων μόνο εσφαλμένα μηνύματα και πρότυπα κατάφεραν να μεταδώσουν στους μικρούς μαθητές. Είναι κρίμα να καταστρέφονται σημαντικότατα οφέλη από την συμμετοχή σε τέτοιους διαγωνισμούς, είναι κάτι που κανείς από εμάς δεν μπορεί να δεχθεί και να ανεχθεί.

Τα παιδιά χρειάζονται έντιμα, ακέραια, ηθικά πρότυπα. Πρέπει να διδάσκονται καθημερινά την ευγενή άμυλα και τον υγιή ανταγωνισμό. Πρέπει να πανηγυρίζουν τη νίκη αλλά και να αποδέχονται την ήττα, αμφότερες με υπερηφάνεια και τιμή, πάντα με σεβασμό στον εαυτό τους αλλά και στον κόπο των συμμαθητών τους. Μόνο αν τα γαλουχήσουμε έτσι θα ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

 

Καλή τύχη σε όλες τις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Ολυμπιάδα και κάθε επιτυχία!

 

Οι γονείς,

Αποστολόπουλος Ιωάννης

Βέρρα Ανθή

Βέρρας Κωνσταντίνος

Βοβός Ανέστης

Κατέβας Γεώργιος

Μελάκη Άννα

Παπαμιχαήλ Κυριακούλα

Στεφανάτος Αλέξιος

Χριστόπουλος Δημήτριος

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις