Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σταμάτης Αλεξανδρόπουλος: Ο αριστούχος των 19.000 μορίων από τα Λεχαινά

Σταμάτης Αλεξανδρόπουλος: Ο αριστούχος τ...

Έγραψε «20» στη Φυσική και «19.9» στα Μαθηματικά

Βαθμούς που ….ζαλίζουν πήρε στις πανελλαδικές εξετάσεις ο αριστεύσας Αλεξανδρόπουλος Σταμάτης του Νικολάου, απόφοιτος του ΓΕΛ Λεχαινών. Στα μαθηματικά βαθμολογήθηκε με 19.9 και στη Φυσική με το απόλυτο 20.

Βέβαια η «καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», αφού ο 18χρονος αριστούχος έλαβε το απολυτήριό του Γενικού Λυκείου  με «Άριστα 20»! Ο Σταμάτης με 19.067 μόρια, σήμερα καλείται να επιλέξει μεταξύ Πολυτεχνείου και Ιατρικής.

Όμως ό, τι και αν επιλέξει η πορεία του θα είναι σίγουρα απόλυτα επιτυχής. Αλλά ο Σταμάτης Αλεξανδρόπουλος μόλις πάρει το πτυχίο του,  δεν πρόκειται να παραμείνει στην Ελλάδα εξαιτίας της «εργασιακής ανασφάλειας και του αβέβαιου τοπίου που υπάρχει στη χώρα μας».

Το patrisnews συνάντησε τον μαθητή του 20 στα Λεχαινά, χαμογελαστό και  απόλυτα δικαιωμένο: «Κάποιοι φίλοι σου λένε πως είσαι ευφυΐα…»

Ο Σταμάτης χαμογελά: «Δεν αισθάνομαι σαφώς ότι είμαι ευφυία, απλά ο βαθμός ήταν αποτέλεσμα συστηματικού διαβάσματος, επίλυσης δύσκολων θεμάτων από διάφορα βιβλία -δεν περιορίστηκα μόνο στα σχολικά βιβλια-αλλά περισσότερο της αγάπης μου για το μάθημα αυτό.

Άλλωστε όταν δεν υπάρχει πόθος για ένα θέμα, δεν επιτυγχάνεις τους  στόχους σου. Η τύχη σπάνια βοηθά ένα πολύ καλό αποτέλεσμα». Και ο νεαρός Αλεξανδρόπουλος συνεχίζει:

«Η αγάπη μου για τα μαθηματικά με οδήγησε στο να επιλέξω αυτό το μάθημα Επίσης, για να είμαι πιο σίγουρος , και επειδή μου αρέσουν και οι ιατρικές και οι πολυτεχνικές σχολές αξιοποίησα τη δυνατότητα να επιλέξω εκτός από Βιολογία, και Μαθηματικά .

Τα φετινά θέματα στα μαθηματικά ήταν από τα πιο απαιτητικά και χρειάζονταν ψυχραιμία και σωστή κατανομή του χρόνου. Όσον αφορά την Φυσική έγραψα 20 κάτι που πέτυχα με συστηματικό και ποιοτικό διάβασμα .

Τα φετινά θέματα ήταν λίγο πιο απαιτητικά από τα περσινά , ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας και απαιτούσαν ψυχραιμία . Θα ήθελα να ευχαριστήσω το θείο μου και καθηγητή μου στη Φυσική Χρήστο Παπαδόπουλο.»

Στην ερώτησή αν στερήθηκε  πολλά τον τελευταίο χρόνο, απαντά: «Το πολύωρο διάβασμα ,η εντατική μελέτη και τα εξωσχολικά μαθήματα δεν μου επέτρεπαν να έχω πολύ ελεύθερο χρόνο .Στερήθηκα, όχι εντελώς, τα ταξίδια και τις εξόδους , αλλά εύρισκα στο πιάνο ένα ιδανικό καταφύγιο που με βοηθούσε να αποφορτιστώ από την ένταση του διαβάσματος».

«Προσανατολίζομαι προς την ιατρική -ιδανική επιστήμη για να βοηθήσω τον πάσχοντα συνάνθρωπο και να απαλύνω τον ανθρώπινο πόνο. Όμως, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες  είναι και οι Πολυτεχνικές σχολές που έχουν πολλές διεξόδους».

Στο επόμενο ερώτημα ο νεαρός Σταμάτης είναι κατηγορηματικός: « θα παραμείνεις στην Ελλάδα, ή θα φύγεις στο εξωτερικό;» Και η απάντηση:

«Όποια κι αν είναι η επιλογή μου, θα συνεχίσω τις σπουδές μου στο εξωτερικό , απομακρυσμένος από την εργασιακή ανασφάλεια και το αβέβαιο τοπίο που υπάρχει στη χώρα μας.

Άλλωστε στο εξωτερικό αξιοποιούνται τα ταλέντα και με την αξιοκρατία που υπάρχει, ενισχύεται η δυνατότητα επαγγελματικής ανέλιξης».

Το σχόλιο του Σταμάτη για το εκπαιδευτικό μας σύστημα:

«Το εκπαιδευτικό σύστημα χρειάζεται πολλές αλλαγές. Δεν υπάρχει λόγος την τελευταία χρονιά να υπάρχουν μαθήματα, εκτός των εξεταζομένων, αφού αυτή η δυνατότητα μπορεί να αξιοποιηθεί στις προηγούμενες τάξεις που έχουν γενικότερο προσανατολισμό.

Ένα άλλο πρόβλημα που δεν έχει επιλυθεί ακόμα είναι και οι συνεχείς αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, το πολιτικό κόστος αλλά και η έλλειψη αναγνώρισης κάποιας καλής προσπάθειας ή μέτρου από τους προηγούμενους υπουργούς.

Αυτό επιβαρύνει τους ίδιους τους μαθητές που δεν μπορούν να οργανώσουν την πορεία τους. Αυτό περίτρανα συνέβη φέτος με τις συνεχείς αλλαγές και τα πισωγυρίσματα του Υπουργείου».

 

Ο Σταμάτης είχε δίπλα του δύο υπέροχους και δυνατούς ανθρώπους, τους γονείς του Νίκο και Κατίνα. Ο πατέρας του, καθηγητής φιλόλογος με καταγωγή από τα Καβάσιλα και η μητέρα του καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.

«Οι γονείς μου, που παρείχαν αυτό το διάστημα όχι μόνο υλική αλλά και ψυχολογική βοήθεια, είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα ,με αφήνουν ελεύθερο να επιλέξω τη σχολή που επιθυμώ περισσότερο και να προγραμματίσω όπως εγώ θα  ήθελα το επαγγελματικό μου μέλλον. Θα μοιραστώ όποιους προβληματισμούς τους , αλλά η επιλογή θα είναι δική μου»

Ο πατέρας του Σταμάτη, ο καθηγητής φιλολογίας κ. Νίκος Αλεξανδρόπουλος δήλωσε συγκινημένος και φυσικά δικαιολογημένα υπερήφανος:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι -και εγώ και η γυναίκα μου- για την επιτυχία του γιού μας Σταμάτη. Η βαθμολογία του ήταν απόρροια επίπονης ,μακροχρόνιας προσπάθειας και μελέτης  και όχι μόνο της τελευταίας χρονιάς.

Άλλωστε η ποιότητα και ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων στη θετική κατεύθυνση έδειξαν ότι μόνο με χρόνο και συστηματικό διάβασμα μπορεί κανείς να πετύχει. Σε όλα αυτά τα χρόνια παρείχαμε στο γιό μας αμέριστη ψυχολογική συμπαράσταση και ήμασταν συνεχώς δίπλα του.

Τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε υγεία , ευτυχία στη ζωή του και υλοποίηση  των στόχων και φιλοδοξιών του στη σχολή που θα επιλέξει».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αριστούχος μαθήτρια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου, που μάλλον θα γίνει γιατρός


Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις