Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

"Τοφάλεια 2017": Οργανωτική επιτυχία και σπουδαίες επιδόσεις-Το πανόραμα των αγώνων

"Τοφάλεια 2017": Οργανωτική επ...

Το ξεχωριστό μήνυμα της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου

Μια ακόμα οργανωτική επιτυχία της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, αποδείχθηκαν τα «Τοφάλεια 2017», που διοργανώθηκαν το Σάββατο 1 Ιουλίου στο Παμπελοποννησιακό στάδιο. Στους αγώνες που διεξήχθησαν λίγες μέρες μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, σημειώθηκαν μάλιστα και σπουδαίες επιδόσεις, με καλύτερη αυτή της Ειρήνης Βασιλείου στα 400 μέτρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:

«Η Ένωση Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου ανακοινώνει τα παρακάτω σε σχέση με τους Αγώνες Στίβου "ΤΟΦΑΛΕΙΑ 2017":

Οι Αγώνες ΄΄ΤΟΦΑΛΕΙΑ 2017΄΄  του 3ου Γκραν Πρι της σεζόν που έγιναν χθες  1-7 Σάββατο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση, αφού για μια ακόμη φορά πέτυχε το στόχο της, που κάθε χρόνο είναι η προσφορά αγωνιστικών ευκαιριών σε υψηλό επίπεδο στους Έλληνες και όχι μόνο αθλητές και αθλήτριες, προσφέροντας και αγωνίσματα που δύσκολα συναντιόνται σε άλλα Ελληνικά Μίτινγκ, όπως τα 3.000 μ. Steeple ή τα 10.000μ.

Από τα αποτελέσματα των Αγώνων μπορούμε να επισημάνουμε τα σημαντικότερα, όπως στην κούρσα των 400μ. Γυναικών ( που χαρακτηρίστηκε ως η καλλίτερη κούρσα της 12ετίας στην Ελλάδα), στην οποία η Ειρήνη Βασιλείου έγινε η τρίτη Ελληνίδα όλων των εποχών στα 400μ. .

Η έμπειρη αθλήτρια διένυσε την απόσταση σε 51΄΄86 και βελτίωσε το 52΄΄12, που είχε από το 2016. Παράλληλα πέτυχε τον μεγάλο της στόχο για το 2017, που ήταν το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνο.

Η Βασιλείου ήταν δεύτερη στην κούρσα, αφού νικήτρια ήταν η Κύπρια Ελένη Αρτυματά, με ένα νέο Παγκύπριο Ρεκόρ με 51΄΄61 ( το παλαιό κρατούσε 20 χρόνια – της Δώρας Κυριακού από το 1997 ) και ταυτόχρονα έκλεισε το δεύτερο εισιτήριο της Κύπρου για Λονδίνο.

Η αδελφή της Ειρήνης, η Άννα Βασιλείου τερμάτισε τρίτη με 52΄΄81 και τέταρτη η Ελπίδα Καρκαλάτου με 55΄΄29. Νέο ατομικό ρεκόρ σημείωσε και η νεάνιδα Άρτεμις Αναστασίου, που ξεπέρασε τους τραυματισμούς και αρχίζει να βρίσκει το ρυθμό της. Η αθλήτρια τερμάτισε σε 56΄΄40 και κατέλαβε την πέμπτη θέση στην τελική κατάταξη.

Το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου κυνήγησε σήμερα στην Πάτρα ο Δημήτρης Πατσουκάκης. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα, αφού ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,50 μ., άφησε τα 5,60 μ., προκειμένου να δοκιμάσει στα 5,70 μ., όσο και το όριο για το κορυφαίο γεγονός.

Ο έμπειρος άλτης είναι σε καλή κατάσταση και θα συνεχίσει τους αγώνες, προκειμένου να πετύχει το στόχο του. Ευχάριστη έκπληξη του αγωνίσματος ήταν ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος, που πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ με 5,50 μ. και τρίτος ο Πέτρος Χατζιού, που ξεπέρασε τα 5,20 μ. και στη συνέχεια απέτυχε στα 5,30 μ., προκειμένου να πιάσει το όριο για το Μπίντγκοζ.

Φοβερός αγώνας έγινε στο μήκος των Ανδρών με τον Τάσο Γαλαζούλα να κρατάει το καλό για το φινάλε και να φτάνει μια ανάσα από το φράγμα των 8,00 μέτρων.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι προσγειώθηκε στα 7,98 μ. (0,4) και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ (7,90 μ.), ενώ είχε μεγάλο άλμα και στην τέταρτη του προσπάθεια του, με 7,82 μέτρα.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο δεύτερος του αγώνα, Νίκος Καψής, με 7,80 μ. (-0,9) στο τρίτο του άλμα. Ο Μιχάλης Μερτζανίδης ήταν τρίτος με 7,71 μ. (0,4).

Το άλμα που έψαχνε εδώ και καιρό κατάφερε να πετύχει στην Πάτρα η Λίλη Αλεξούλη. Η έμπειρη αθλήτρια είχε καλύτερη προσπάθεια στα 6,66 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ και της δίνει τη δυνατότητα να σκέφτεται ακόμη και τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Η Αλεξούλη είχε δύο ακόμη έγκυρα άλματα στα 6,64 μ. και 6,54 μέτρα.

Η Αθηνά Ρέτζιου βρήκε και πάλι το ρυθμό της και μαζί τον καλό της εαυτό και με άλμα στα 1,80 μ. κατάφερε να βγάλει εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Γκροσέτο.

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου έκανε πολύ καλό αγώνα και κατάφερε να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ, που ήταν 1,77 μέτρα.

Νικήτρια με το ίδιο ύψος ήταν η Ιωάννα Ζάκκα, που απέτυχε στη συνέχεια στο 1,83μ. και έχασε την τελευταία αγωνιστική ευκαιρία για να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε η Κατερίνα Δαλάκα στα 200 μ., αφού τερμάτισε σε 23΄΄87 (-1,3) και έδειξε πως έχει ακόμη περιθώρια να τρέξει γρηγορότερα, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών, άλλη μια κούρσα κάτω από τα 21΄΄00 για τον Παναγιώτη Τριβυζά, που ήταν πρώτος με 20΄΄92. O Ο Γιάννης Λογοθέτης ήταν νικητής στα 400 μ. με 48΄΄16, επίδοση κοντά στο ατομικό του ρεκόρ (48.13).

Πολύ κοντά στο όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του Γκροσέτο βρέθηκε σήμερα στα ΤΟΦΑΛΕΙΑ, ο Αρης Δρίστας, ο έφηβος αθλητής που διήνυσε την απόσταση σε 52΄΄82 και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, από τον αγώνα της Τετάρτης στη Θήβα.

Ο νεαρός χρειάζεται μια επίδοση καλύτερη από 52΄΄65, προκειμένου να εξασφαλίσει μια θέση στην ομάδα για Γκροσέτο. Την καλή της αγωνιστική κατάσταση επιβεβαίωσε η Ελπίδα Τόκα, που ήταν νικήτρια στα 400 μ. εμπ. με 58΄΄99 - Νέο ατομικό ρεκόρ.

Ντεμπούτο στη σεζόν έκανε σήμερα ο Μάκης Στεργιούλης, που επικράτησε στα 100 μ. με 10΄΄57 (-0.3).

Ωραία εμφάνιση επίσης πραγματοποίησε η Αμερικανίδα Franklin Tori με 13,78 μέτρα  στο Τριπλούν Γυναικών, διατηρώντας έτσι, μαζί με τους Κύπριους Αθητές- τριες και το Διεθνή χαρακτήρα της διοργάνωσης.

Τέλος η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου ευχαριστεί τη Διοίκηση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου για την άψογη κατάστασή του, που βοηθά τις προσπάθειές της και για την προσφορά της δωρεάν χρήσης των προβολέων του Σταδίου, που έδωσε έτσι τη δυνατότητα να διεξαχθούν οι Αγώνες αργά το απόγευμα ( με ολοκλήρωση στις 22.15΄), βοηθώντας να ξεπεραστούν σε σημαντικό βαθμό οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες  που επικρατούσαν.»

 

*Στην φωτογραφία βλέπετε το ξεχωριστό μήνυμα της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου για τους αγώνες

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Τοφάλεια 2017": Μεγάλη επίδοση από την Ειρήνη Βασιλείου-Νίκη για την Ελπίδα Τόκα της Ολυμπιάδας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports