Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πραγματοποιείται το 46ο συνέδριο των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Βιβλιοθηκών LIBER

Πάτρα: Πραγματοποιείται το 46ο συνέδριο ...

Από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου 2017

Το 46ο συνέδριο των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Βιβλιοθηκών LIBER 2017 θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Πάτρα, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου, το χρονικό διάστημα από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου 2017, ενώ οι προσυνεδριακές συναντήσεις, εκδηλώσεις και σεμινάρια ξεκινούν την Κυριακή 2 Ιουλίου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει αναλάβει η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών και η 46η έκδοση αποτελεί την πρώτη φορά που το συνέδριο αυτό διοργανώνεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στη νοτιοανατολική Ευρώπη γενικότερα. To LIBER (Ligue des Bibliotheques Europeennes de Recherche - Association of European Research Libraries) είναι το μεγαλύτερο δίκτυο των ευρωπαϊκών βιβλιοθηκών, ιδρύθηκε το 1971 και αυτή τη στιγμή συμμετέχουν ως μέλη περισσότερες από 400 βιβλιοθήκες, από 40 περίπου χώρες.

Θέμα του φετινού συνεδρίου είναι η δημιουργία και διάχυση της γνώσης στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, και η γλώσσα διεξαγωγής των παρουσιάσεων είναι η αγγλική.

Το συνέδριο θα ανοίξει με ομιλία του Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος Φίλιππου Τσιμπόγλου και θα κλείσει με ομιλία της κυρίας Julia Reda, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το Κόμμα Πειρατών Γερμανίας (Piratenpartei Deutschland). Κατά τη διάρκεια των εργασιών του, περισσότεροι από 300 σύνεδροι θα ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις, ενώ θα παρουσιαστούν επίσημα οι στρατηγικές επιλογές του LIBER για την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών ερευνητικών βιβλιοθηκών στο διάστημα 2018-2022. Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: http://liber2017.lis.upatras.gr/.

*Επίσης ο μακροχρόνιος θεσμός του Συμποσίου Ποίησης συνεχίζεται και φέτος την καθιερωμένη του ημερομηνία, το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιουλίου, 1-2/7/2017, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο.

Η θεματική του 36ου Συμποσίου Ποίησης είναι: «Ποίηση και Εκπαίδευση», και η Οργανωτική Επιτροπή καλεί τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έχουν πραγματοποιήσει δραστηριότητες δημιουργικής γραφής στην ποίηση, να συμμετάσχουν παρουσιάζοντας έργα των μαθητών τους στη στρογγυλή τράπεζα με θέμα: «Δημιουργική γραφή στην ποίηση στη σχολική τάξη», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το απόγευμα (2/7).

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρεί η Οργανωτική Επιτροπή τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και στην «Ανοιχτή Συζήτηση για την Ποίηση», που θα ανοίξει τις εργασίες του Συμποσίου το πρωινό του Σαββάτου, 1ης Ιουλίου, καθώς και σε όλες τις συζητήσεις που θα πλαισιώσουν τις συνεδρίες.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.poetrysymposium.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις