Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κ. Πελετίδης: Δίκαιος ο αγώνας των απεργών - Οι ευθύνες ανήκουν στην κυβέρνηση

Κ. Πελετίδης: Δίκαιος ο αγώνας των απεργ...

Ο δήμαρχος Πατρέων στο πλευρό των εργαζομένων

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια στους δρόμους της Πάτρας, επέρριψε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, για το θέμα της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων στην Καθαριότητα. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι συμπαραστέκεται στην απεργία και κάλεσε όσους δημότες δυσανασχετούν με την κατάσταση που επικρατεί, αναγνωρίζοντας πως έχουν δίκιο, «αντί να τα βάζουν με τους εργαζόμενους να τα βάλλουν με την κυβέρνηση που δημιούργησε το πρόβλημα».

Απαντώντας στο ερώτημα του thebest.gr για τη στάση ορισμένων δημάρχων, συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, που έδωσαν σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων, ο Κώστας Πελετίδης σημείωσε ότι εάν πάμε στους ιδιώτες «θα μας χορεύουν στο ταψί γιατί θα είναι μονοπώλιο».

Αναλυτικά ο Δήμαρχος τόνισε τα εξής:

Η χθεσινή τροπολογία της κυβέρνησης που ψηφίστηκε στην Βουλή, παρατείνει την ομηρία των συμβασιούχων και στην συνέχεια, τους απολύει. Στον Δήμο μας απολύονται 64 εργαζόμενοι, γεγονός που θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία της Καθαριότητας και των Κοιμητηρίων.

Η κυβέρνηση προχωράει σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, γιατί προωθεί την παράδοση κρίσιμων Δημοτικών υπηρεσιών στους επιχειρηματικούς ομίλους, εξασφαλίζοντας τους σίγουρα και μεγάλα κέρδη μέσα από την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, που θα επιβαρύνουν τα λαϊκά νοικοκυριά.

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πόλη μας, ευθύνεται η πολιτική των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων.

Οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται, εργάζονται σε σκληρές συνθήκες, με καθεστώς εργασιακής ομηρίας και μισθούς πείνας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες: Την καθημερινή συλλογή, τόνων απορριμμάτων.

Ο αγώνας των εργαζομένων είναι δίκαιος. Ο λαός της Πάτρας πρέπει να τον στηρίξει, αφορά και τον ίδιο γιατί αν η Καθαριότητα περάσει στα χέρια επιχειρηματιών, θα κληθεί να πληρώσει αυξημένα τέλη.

Εμείς σταθερά διεκδικούμε την άμεση πρόσληψη 1.000 μονίμων εργαζομένων, για να καλυφτούν οι ανάγκες μας σε προσωπικό, να λειτουργεί στοιχειωδώς ο Δήμος μας και οι υπηρεσίες του. Ζήτημα για το οποίο διαδηλώσαμε μαζί με το λαό στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Τα τελευταία 10 χρόνια, δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη, ενώ συνεχίζονται οι συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού.

Στην υπηρεσία Καθαριότητας, έχουν απομείνει, μετά τις συνταξιοδοτήσεις και την απαγόρευση των προσλήψεων, οι μισοί περίπου εργαζόμενοι. Συγκεκριμένα: Για την Αποκομιδή 95 εργαζόμενοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου και 15 συμβασιούχοι – παρατασιούχοι που απολύονται. Ενώ στην Σάρωση 74 μόνιμοι και αορίστου χρόνου, 60 Κοινωφελούς Εργασίας και 12 συμβασιούχοι - παρατασιούχοι που θα απολυθούν.

Ως Δημοτική Αρχή, επιμένουμε και επαναλαμβάνουμε: Ένας τρόπος πολιτικός και  καθαρός υπάρχει. Να μετατρέψει τώρα η κυβέρνηση  τις προσωρινές συμβάσεις όλων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου. Έτσι μόνο δίνει διέξοδο στους εργαζόμενους και ανάσα σε εκατοντάδες Δήμους.

Διαβάστε επίσης:

Κινητοποιήσεις, ζέστη και σκουπίδια - Βουνά και στους δρόμους της Πάτρας - Συγκέντρωση εργαζομένων και πορεία - Παρών και ο Πελετίδης -ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις