Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρινός καταγγέλλει: Βασανιζόμουν στο Νοσοκομείο από τροχαίο και τώρα καλούμαι να πληρώσω 250 ευρώ για το «ανασφάλιστο» μηχανάκι

Πατρινός καταγγέλλει: Βασανιζόμουν στο Ν...
Χριστακόπουλος Θάνος

Διπλό το σοκ για τον Αλέξη Α.

Θύμα του «αλαλούμ» των ανασφάλιστων οχημάτων και των προστίμων που φθάνουν τα 250 ευρώ έπεσε ένα Πατρινός ο οποίος λίγες ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας της 6ης Ιουνίου είχε σοβαρό τροχαίο με  το μηχανάκι του στην Αθήνα. Όπως καταγγέλλει ο 40χρονος πατέρας τριών παιδιών στο thebest.gr, στις 7 Μαΐου είχε ένα σοβαρό ατύχημα το οποίο παραλίγο να του κοστίσει το πόδι του.

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Νίκαιας όπου στις 7 Μαΐου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ενώ μετά από δέκα μέρες υποβλήθηκε και δεύτερη επέμβαση. Έμεινε στο Νοσοκομείο συνολικά 19 μέρες. Η ασφάλεια του δικύκλου του έληγε στις 24 Μαΐου, εκείνο πήρε εξιτήριο στις 25. Βγήκε από τον Νοσοκομείο με ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε σε φιλικό σπίτι στην πρωτεύουσα όπου διέμεινε για κάποιες μέρες καθώς έπρεπε να ξαναπάει στο Νοσοκομείο.

Τελικά κατέβηκε στην Πάτρα στις 3 Ιουνίου και μέχρι να συνέλθει από το σοκ που είχε υποστεί και την ταλαιπωρία φυσικά, ένα βράδυ, στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα όπως  μας εξηγεί ο Αλέξης, δέχθηκε ένα e-mail με το οποίο η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείο Συγκοινωνιών τον ενημέρωνε για το πρόστιμο των 250 ευρώ που καλείται να πληρώσει για το ανασφάλιστο μηχανάκι του.

Ευρισκόμενος ακόμα σε ακινησία και ταραγμένος από το νέο σοκ του προστίμου παρακάλεσε συγγενικό του πρόσωπο να δει τι μπορεί να γίνει. Όμως από την Γ’ ΔΟΥ Πατρών όπου και αποτάθηκε ο γαμπρός του η απάντηση ήταν απόλυτη: «Ο Νόμος είναι ψυχρός και δεν προβλέπει εξαιρέσεις».  Τώρα ο 40χρονος Αλέξης εκφράζει το έντονο παράπονό του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί καθώς όπως εξηγεί στο thebest.gr είναι πατέρας τριών παιδιών, η γυναίκα του είναι άνεργη και ο ίδιος αντιμετωπίζει προβλήματα με την πληρωμή του από τη δουλειά του.

«Αδυνατώ να πληρώσω τα 250 ευρώ. Μου λένε το αμέλησα. Μα μέσα στον πόνο μου και την απίστευτη ταλαιπωρία που τράβηξα θα είχα το μυαλό μου τι να κάνω με την ασφάλιση; Εγώ είχα να δω το μηχανάκι πάνω από 25 μέρες, δεν ήξερα σε τι κατάσταση βρισκόταν και αν άξιζε τον κόπο να το ασφαλίσω ή όχι.

Δεν είχα το μυαλό μου εκεί αλλά στην υγεία μου που είχε κλονιστεί σοβαρά και τώρα καλούμε να πληρώσω αδίκως ένα ποσό που δεν διαθέτω», σημειώνει ο Αλέξης που μετά την περιπέτεια που είχε πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη... εκτός εάν βέβαια σταθεί "τυχερός" και τον περιλαμβάνει η απόφαση που ελήφθη στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.

Βέβαια όπως γίνεται εύκολα κατανοητό το περιστατικό του 40χρονου μπορεί να μην είναι μεμονωμένο και αρκετοί συμπολίτες, για τον έναν ή τον άλλο αντικειμενικό λόγο, να βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με ένα πρόστιμο χωρίς ουσιαστικά δική τους ευθύνη.


Παράταση για τα ανασφάλιστα οχήματα μετά το αλαλούμ με τις διασταυρώσεις – Τι θα γίνει με το πρόστιμο των 250 ευρώ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις