Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κάλεσμα των Σπουδαστών Δημοσίου ΙΕΚ για συμμετοχή στην πορεία του Δήμου κατά της ανεργίας

Πάτρα: Κάλεσμα των Σπουδαστών Δημοσίου Ι...

Την Κυριακή 25 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Συνεχίζουν να φθάνουν στο Δήμο Πατρέων ανακοινώσεις Φορέων και Συλλόγων που δηλώνουν την απόφασή τους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση κατά της ανεργίας, στις 25 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, με σύνθημα: «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους». Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίου ΙΕΚ Πάτρας δηλώνει την στήριξή του και τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση του Δήμου διεκδικώντας τα δικαιώματά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα», ο Δήμος Πάτρας συνεχίζει τον αγώνα για να σταθεί όρθιος ο λαός, να διεκδικήσει το δίκιο του και να καταδείξει τον ένοχο, αναλαμβάνοντας νέα αγωνιστική πρωτοβουλία, μετά την περσινή μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας που πραγματοποίησε από την Πάτρα στην Αθήνα.

Κάλουμε κάθε συνάδελφο σπουδαστή να στηρίξει την πρωτοβουλία αυτή συμμετέχοντας στην κινητοποίηση.Πλάι στους εργαζόμενους ή άνεργους γονείς μας, μαζί με μια σειρά σωματεία και φορείς που στηρίζουν και συμμετέχουν στην κινητοποίηση να υψώσουμε το ανάστημά μας και να διεκδικήσουμε «Δουλειά για όλους» και «δουλειά με δικαιώματα».

Όλοι εμείς οι σπουδαστές είμαστε παιδιά εργατικών, λαϊκών οικογενειών, που έχουμε βιώσει ήδη ταξικούς φραγμούς, εμπόδια και ανισότητες. Βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας τη φτώχεια στο σπίτι, την εκμετάλλευση στο χώρο δουλειάς, την εγκατάλλειψη και υποβάθμιση στη σχολή. Το μέλλον που μας ετοιμάζουν από κοινού, κυβερνήσεις, ΕΕ και μονοπώλια κινείται ανάμεσα στην ανασφάλεια, την ανεργία και την κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα δουλειά. Μέσα από τις σχολές μας θέλουν να δημιουργήσουν εργαζόμενους φθηνούς, που θα έχουν μάθει μια ζωή να είναι με σκυφτό το κεφάλι, δίχως να διεκδικούν τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά τους.

Καθημερινά, όλοι μας βιώνουμε τέτοιες καταστάσεις αφού κάνουμε πρακτική άσκηση-τζάμπα εργασία μιας και όπως μας λένε είμαστε μαθητευόμενοι και δεν έχουμε δικαιώματα.

Σε όλους αυτούς που τσακίζουν τις ζωές και το μέλλον μας απαντάμε!

Δε θα μείνουμε με σκυμμένο το κεφάλι!

Την Κυριακή 25 Ιούνη στις 11.00 το πρωί δίνουμε το «παρών» στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.Συγκεντρωνόμαστε στις 8.00 το πρωί στην Πλατεία Γεωργίου και ξεκινάμε πορεία μέχρι τη Γέφυρα, διεκδικώντας:

-Όχι στην απλήρωτη και ανασφάλιστη πρακτική. Να μην είναι στην ευθύνη των σπουδαστών να βρουν πρακτική.

-Η πρακτική άσκηση των σπουδαστών να γίνεται με βάση την ειδικότητα, εξασφαλισμένη για όλους εποπτεία από το Υπουργείο και τη σχολή και συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των σπουδαστών.

-Οι ώρες της πρακτικής να αμοίβονται και να ασφαλίζονται με βάση τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

-Όλοι οι μαθητές που εργάζονται να δουλεύουν 6 ώρο με αποδοχές 8ώρου. Την περίοδο των εξετάσεων άδεια από τη δουλειά με αποδοχές.

-Όχι στο «χυλό» των διαφόρων τύπων σχολών, όπου για μια ειδικότητα παρέχουν διαφορετικά δικαιώματα και εκπαίδευση στους σπουδαστές. Ενιαίο σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης

-Καμιά πιστοποίηση: Μόνη προϋπόθεση για τη δουλειά να είναι το πτυχίο.

-Εξασφάλιση έμπειρου και εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

-Εξασφάλιση ασφαλών κτιριακών εγκαταστάσεων για τη δωρεάν στέγαση των σπουδαστών. Μέχρι τότε επίδομα ενοικίου για όσους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

-Δωρεάν σίτιση μέσα στη σχολή για όλους τους σπουδαστές.

-Δωρεάν πάσο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

-Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες μας για όσα είναι απαραίτητα για τη μόρφωσή μας (βιβλία, πετρέλαιο, αναλώσιμα).»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Πελετίδης: Έμειναν λίγες μέρες για να σταλεί το μήνυμα της μαζικής συμμετοχής του λαού και της νεολαίας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις