Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Η μέρα του πρόσφυγα έρχεται να μας θυμίσει και τους "δικούς μας" πρόσφυγες..."

"Η μέρα του πρόσφυγα έρχεται να μας...

Ανακοίνωση της Κίνησης Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα η Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η 20η Ιουνίου, παγκόσμια μέρα του πρόσφυγα, έρχεται να μας θυμίσει την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες, τους “ξένους” ξεριζωμένους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τις πατρίδες τους λόγω των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της ανέχειας και της καθημερινής τρομοκρατίας και βίας που υφίστανται λόγω των εμφύλιων συρράξεων αλλά και των αποικιοκρατικών δυνάμεων που θέλουν να επιβάλλουν το δικό τους νόμο εξουσιάζοντας εδάφη και λαούς που προσφέρουν γόνιμο έδαφος για πολιτική και οικονομική εκμετάλλευση και επιβολή.

Η μέρα του πρόσφυγα έρχεται -ξεκάθαρα πλέον- να μας θυμίσει και τους “δικούς μας” πρόσφυγες, τους ανθρώπους που βρίσκονται σχεδόν στην ίδια μοίρα με τους “ξένους”, όσους είναι άστεγοι, άνεργοι, δεν έχουν καθημερινά πρόσβαση σε τροφή και ζουν υπό αναξιοπρεπείς συνθήκες στερημένοι από θεμελιώδη δικαιώματα.

Είμαστε στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών, αυτών που πλέον αποκλείονται από το δικαίωμα στο άσυλο, στην οικογενειακή επανένωση και στερούνται της αναγνώρισής τους ως πρόσφυγες.

Διεκδικούμε για όλους τους πρόσφυγες, “δικούς μας και ξένους” το δικαίωμά τους στην αξιοπρεπή διαβίωση με δικαίωμα στην ελευθερία, στην εργασία, στην τροφή σε όσα, δηλαδή, πλέον δεν θεωρούνται δεδομένα.

Διεκδικούμε την ομαλή ένταξη των προσφύγων στον κοινωνικό ιστό και την αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων στην εργασία και την εκπαίδευση.

Οι σκηνές πλέον δεν στεγάζουν μόνο τους πρόσφυγες…

•    Υποχρέωση όλων μας να σταθούμε έμπρακτα στο πλάι κάθε ανθρώπου που ζει στο όριο της ύπαρξής του.

•    Ανατροπή της ευρωπαϊκής ρατσιστικής πολιτικής που απαξιώνει θεμελιώδη δικαιώματα στο όνομα του πολιτικού σφετερισμού που θέλει ανθρώπους να θαλασσοπνίγονται και να ζουν ακόμα και φυλακισμένοι γιατί τόλμησαν να αναζητήσουν μία καλύτερη ζωή.

•    Πάταξη της εργασιακής εκμετάλλευσης από άπληστους εργοδότες που δε διστάζουν να σκοτώσουν χάριν του κέρδους."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις