Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σκάνδαλο Energa - Hellas Power: Ο Δήμος Πατρέων διεκδικεί 445 χιλιάδες ευρώ από τα δημοτικά τέλη

Σκάνδαλο Energa - Hellas Power: Ο Δήμος ...
Βγενόπουλος Φάνης

Οι υπεύθυνοι των εταιριών έχουν καταδικαστεί

Ο Δήμος Πατρέων συνεχίζει τις νομικές διαδικασίες στην υπόθεση των εταιρειών Energa - Hellas Power, ώστε να του αποδοθεί το ποσό των 445.791,32 που του επιδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας με απόφασή του τον Μάρτιο του 2017.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπεύθυνοι των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, κηρύχθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της υπεξαίρεσης καθώς, οι δύο εταιρείες δεν απέδιδαν στους δήμους και στο Δημόσιο τα δημοτικά τέλη και το τέλος ακινήτων (το λεγόμενο «χαράτσι») που εισέπρατταν από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των πελατών τους, την περίοδο 2011-2012.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση διατάχθηκε η απόδοση στον Δήμο Πατρέων του χρηματικού ποσού των 246.006,69€ (Energa) και το χρηματικό ποσό των 199.784,63€ (Hellas Power) και συνολικά το χρηματικό ποσό των 445.791,32€, που αφορούσε σε αποδοτέα δημοτικά τέλη καθαριότητας, στον φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και στο τέλος ακινήτου περιουσίας.

Πέρα από το κεφάλαιο, επιδικάστηκε η αιτηθείσα χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων, στις 13 Ιουνίου, αποφάσισε ομόφωνα να δώσει εντολή στον δικηγόρο Αθηνών Ανδρέα Παπαρρηγόπουλο, που έχει χειριστεί την υπόθεση για λογαριασμό του δήμου, να προχωρήσει σε περαιτέρω νομικές ενέργειες για την είσπραξη των οφειλομένων, την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης του δήμου, την περαιτέρω αποζημίωση και αποκατάσταση της προκληθείσας στο δήμο περιουσιακής ζημιάς.

Με την ίδια απόφαση ο δικηγόρος θα εκπροσωπήσει το Δήμο Πατρέων και στη νέα δική της υπόθεσης, που συνδέθηκε με υπεξαίρεση 256 εκατ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία, η οποία διεξάγεται μετά από την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης. Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να ανοίξει το δρόμο για μια πιο αυστηρή ποινική μεταχείριση κάποιων εκ των καταδικασθέντων της υπόθεσης.

Μιλώντας στο thebest.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Μελάς, υπογράμμισε ότι ο Δήμος Πατρέων διεκδικεί μέχρι τέλους, τα χρήματα αυτά, τα οποία είναι λεφτά των Πατρινών για να έχουν καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν το ποσό αυτό που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ θα αποτελέσει «ανάσα» για τα οικονομικά του Δήμου Πατρέων, ο κ. Μελά είπε πως θα είναι «ανάσα μέσα στη θύελλα που ζούμε», αναφερόμενος στη νέα σημαντική μείωση του ποσού των λειτουργικών δαπανών για τους Δήμους από τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν.

Όπως εξήγησε, η νέα μείωση του κονδυλίου για τους Δήμους από την κυβέρνηση, θα δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία των Δήμων και πως με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να μεταφέρουν μέρος των δημοτικών λειτουργιών στους ιδιώτες, καθώς οι Δήμοι χωρίς χρήματα δεν θα μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις