Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων συγκρότησε ο Δήμος Αθηναίων

Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών...

Στην περιοχή του Μεταξουργείου

Ξεκίνησε να λειτουργεί το Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων. Το Κέντρο Συντονισμού βρίσκεται στο Μεταξουργείο (Μαιζώνος 45) και λειτουργεί ως χώρος συνεργασίας και συντονισμού ανάμεσα σε δομές του δήμου και σε μη κυβερνητικούς φορείς.

Στόχος είναι η ενίσχυση συνεργειών και ο αποτελεσματικότερος συντονισμός όλων όσοι παρέχουν υπηρεσίες σε πρόσφυγες και μετανάστες, η αναγνώριση και η καταγραφή των βασικών αναγκών τους, καθώς και η αποτύπωση αδυναμιών. Στο κτίριο, εκτός από το Κέντρο Συντονισμού θα φιλοξενηθούν και άλλες δράσεις, στο ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών και προγραμμάτων διαχείρισης των προσφυγικών ροών και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών.

Έτσι, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας (MoU) που προσφάτως υπογράφηκε ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων και τη UNICEF, και σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Solidarity Now», θα λειτουργήσει εκεί μία μονάδα υποστήριξης και προστασίας για γυναίκες μετανάστριες-πρόσφυγες και τα παιδιά τους.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι «η δημιουργία του Κέντρου Συντονισμού είναι ακόμη ένα βήμα στην πολιτική μας για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία της Αθήνας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ομαλής ένταξης των νόμιμων μεταναστών και προσφύγων στην κανονικότητα της πόλης». «Ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και λειτουργεί παραδειγματικά», υπογράμμισε.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις