Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Εντυπωσιακό θέαμα! Διπλό ουράνιο τόξο σκέπασε την Πάτρα – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εντυπωσιακό θέαμα! Διπλό ουράνιο τόξο σκ...

Η μαγεία της φύσης

Ένα εντυπωσιακό και σπάνιο θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Πατρινοί, το απόγευμα της Κυριακής, μετά από μια μπόρα που ξέσπασε. Στον ουρανό της Πάτρας σχηματίστηκε ένα διπλό ουράνιο τόξο, δείγμα καλοτυχίας σύμφωνα με την παράδοση.

Φυσικά τα κινητά πήραν φωτιά, αφού οι Πατρινοί θέλησαν να απαθανατίσουν το σπάνιο και εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο και το facebook πλημμυρίζει από εξαίσιες φωτογραφίες.

Στην επιστημονική εξήγηση του φαινομένου τώρα, το εσωτερικό ουράνιο τόξο είναι φωτεινότερο, γι' αυτό και ονομάζεται πρωτεύον ουράνιο τόξο. Τα χρώματα είναι αντίθετα στα δυο ουράνια τόξα, δηλαδή, στο πρωτεύον τόξο εσωτερικά βρίσκεται το ιώδες και εξωτερικά το ερυθρό χρώμα, ενώ στο δευτερεύον τόξο έχουμε το ερυθρό στο εσωτερικό και το ιώδες στο εξωτερικό του τόξου.

Οι δύο αυτές διαφορές οφείλονται στο γεγονός ότι στο πρωτεύον ουράνιο τόξο η ηλιακή ακτίνα αντανακλάται στο εσωτερικό της σταγόνας βροχής μια φορά, ενώ στο δευτερεύον τόξο έχουμε δυο διαδοχικές εσωτερικές ανακλάσεις, με αποτέλεσμα μικρότερη φωτεινότητα και αντιστροφή των ακραίων χρωμάτων του ηλιακού φάσματος. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, είναι ακόμα πιθανό να φανεί ένα τρίτο ή ένα τέταρτο ουράνιο τόξο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight