Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με επιτυχία τα εγκαίνια της Σχολικής Βιβλιοθήκης του Γενικού Λυκείου Δεμενίκων

Με επιτυχία τα εγκαίνια της Σχολικής Βιβ...

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου

Την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της Σχολικής Βιβλιοθήκης –Αναγνωστηρίου του Γενικού Λυκείου Δεμενίκων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου, μαθητές και γονείς , εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας καθώς και πλήθος κόσμου. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η βιβλιοθήκη στήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Πατρέων, του πατέρα Χριστόδουλου της τοπικής ενορίας «ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ» και τη χορηγία του ταξιδιωτικού πράκτορα κου Παρασκευά Γερασιμόπουλου. Είναι αξιοθαύμαστη η προσφορά βιβλίων από ιδιώτες, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκώμενο.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Διευθυντής του Λυκείου κος Φώτης Μαυρουδής, τόνισε τη σπουδαιότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος για τους μαθητές/μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους κατοίκους της περιοχής και υπογράμμισε την ανεκτίμητη συμβολή του βιβλίου στην πνευματική εγρήγορση και στη δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων. Μεταξύ των άλλων ανέφερε πως στην εποχή της τεχνολογίας και του ψηφιακού σύμπαντος, το βιβλίο δεν έχει ηττηθεί. Προσαρμοσμένοι στα νέα δεδομένα, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις και εμπνεόμενοι από τη μυρωδιά του χαρτιού και του βιβλίου, ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια βιβλιοθήκη σύγχρονη, ελκυστική και πολυτροπική. Σύμφωνα με τη Διακήρυξη της Unesco, που θεωρείται ως η πλέον σημαντική κατάθεση θεμελιωδών αρχών για τις βιβλιοθήκες, ο σκοπός της ίδρυσης των δημόσιων βιβλιοθηκών είναι εκπαιδευτικός, μορφωτικός, κοινωνικός και ψυχαγωγικός και η αποστολή τους διαμορφώνεται με βάση τους στόχους που περιέχονται στο κείμενο της ίδιας Διακήρυξης. Σε έναν από αυτούς τονίζεται η δημοκρατικότητα του θεσμού με αυτά τα λόγια: Η βιβλιοθήκη πρέπει να είναι άμεσα προσιτή και να έχει τις πόρτες της ανοιχτές για ελεύθερη και ισότιμη χρήση απ’ όλα τα μέλη της κοινότητας, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας, ηλικίας, φύλου, θρησκεύματος, γλώσσας, κοινωνικής θέσης και εκπαιδευτικού επιπέδου.

Η Υποδιευθύντρια του Λυκείου κα Φωτεινή Δημακοπούλου, στην ομιλία της ανέφερε πως η λειτουργία της Βιβλιοθήκης –Αναγνωστηρίου αποτελεί επένδυση στη γνώση και είναι μια ουσιαστική επένδυση για το μέλλον, η οποία θα αναβαθμίσει το πολιτιστικό επίπεδο της περιοχής ενώ παράλληλα εξέφρασε τη συγκίνησή της για την στήριξη που προσφέρει η τοπική κοινωνία, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η αδιάκοπη υποστήριξη επί σειρά ετών από τον Πρόεδρο του τοπικού εκπολιτιστικού συλλόγου κο Αντώνη Γκόλφη και τα μέλη του Δ.Σ. Ανακοίνωσε τη λειτουργία της βιβλιοθήκης και σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου και κάλεσε όλους τους φορείς και τους κατοίκους να συνεχίσουν να προσφέρουν βιβλία γιατί τα παιδιά χρειάζονται « βιβλία καθρέφτες όπου θα βρίσκουν έκπληκτα τον εαυτό τους, βιβλία πικάντικα γεμάτα νοστιμιές της ζωής, βιβλία τζιτζίκια που οι ιστορίες τους θα τριβελίζουν τ’ αφτιά, βιβλία ανθισμένα σαν κερασιές την άνοιξη που δεν τα χορταίνει, βιβλία ηφαίστεια γεμάτα νοητικές εκρήξεις, βιβλία εργόχειρα γεμάτα μικρές παράξενες λεπτομέρειες, βιβλία πούπουλα που θα ελαφραίνουν το βάρος της καρδιάς, βιβλία ορχήστρες που δε θα χορταίνουν να τις ακούνε , βιβλία πουλιά που θα πετούν ελεύθερα και θα ξαναγυρίζουν στο νου του αναγνώστη για να του πουν κάτι μετά από καιρό».

Στη συνέχεια μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων ο κος Αντώνης Γκόλφης ,Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ», μεταξύ άλλων επεσήμανε τη σημασία της πρώτης βιβλιοθήκης που λειτουργεί στην περιοχή, ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Λυκείου Δεμενίκων κο Φώτη Μαυρουδή για τον συντονισμό και την υλοποίηση μιας τέτοιας καινοτομίας και την Υποδιευθύντρια του Λυκείου Δεμενίκων κα Φωτεινή Δημακοπούλου για την πρωτοβουλία της να ξεκινήσει με την περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου τη δημιουργία μιας βιβλιοθήκης –όχι μόνο για το σχολείο-αλλά και για ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Δήλωσε ότι θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή για το καλό του σχολείου και της περιοχής, θα στηρίζει, θα εμψυχώνει και θα αγωνίζεται για κάθε δράση πολιτιστικής αναγέννησης.

Στην εκδήλωση, συμμετείχε το χορευτικό τμήμα μικρών μαθητών του Συλλόγου, με τη συντονίστρια χοροδιδασκάλισσα παραδοσιακών χορών κα Δήμητρα Παναγιωτοπούλου, το χορευτικό τμήμα μικρών μαθητών και το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δεμενίκων «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ» με συντονιστή χοροδιδάσκαλο παραδοσιακών χορών κο Γιάννη Τοπάλη.

Οι χορευτικές ομάδες με τη ζωντάνια τους και τον ενθουσιασμό τους παρέσυραν τους θεατές σε ένα ταξίδι στην παράδοση και στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά εδεσμάτων και γλυκισμάτων.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις