Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γλύπτης από την Τήνο δώρισε την επιγραφή και τη μαρμάρινη βάση του Εσταυρωμένου στην Παντάνασσα της Πάτρας

Γλύπτης από την Τήνο δώρισε την επιγραφή...

Ενορίτες της Παντάνασσας επισκέφθηκαν προ τριών εβδομάδων το νησί της Μεγαλόχαρης

Ο ιστορικός και μεγαλοπρεπής ιερός ναός Παντανάσσης Πατρών είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στους κατοίκους του νησιού της Μεγαλόχαρης, την Τήνο όπου δεσπόζει ο ιερός ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με την θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς της Τήνου.

Αυτό αντιλήφθηκαν οι εκδρομείς της ενορίας της Παντάνασσας, οι οποίοι με επικεφαλής τον προιστάμενο του ναού Παντανάσσης, πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, επισκέφθηκαν την Τήνο στις 6 και 7/5/2017. Μάλιστα είχαν την χαρά να επισκεφθούν πέρα από το προσκύνημα της Παναγίας και το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας, το χωριό Πύργος, που είναι το μεγαλύτερο χωριό του νησιού και ο τόπος καταγωγής του σπουδαίου γλύπτη της χώρας μας, του αείμνηστου Γιαννούλη Χαλεπά. Εκεί λειτουργεί και σχολή καλών τεχνών, από την οποία προέρχονται πολλοί Έλληνες μαρμαρογλύπτες και τεχνίτες.

Όπως διαβάσαμε στο άρθρο – αφιέρωμα στην εκδρομή των ενοριτών της Παντάνασσας στο ιερό νησί της Μεγαλόχαρης, στον «Εκκλησιολόγο», ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η επίσκεψη στο Μουσείο μαρμαροτεχνίας όπου τους Πατρινούς ταξιδιώτες υποδέχτηκε ο υπεύθυνος του Μουσείου Ι. Μιχαήλ και ο φημισμένος μαρμαρογλύπτης Πέτρος Μαρμαρινός, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως αγαπά πολύ και σέβεται τον ναό της Παντάνασσας και έχει δωρίσει τόσο την μαρμάρινη επιγραφή του Πνευματικού κέντρου του ναού στην οδό Γεωργίου Ρούφου στην Πάτρα όσο και τη νέα ειδική μαρμάρινη βάση επί της οποίας στηρίζεται ο Εσταυρωμένος.

Τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα φέτος, είχαν την χαρά οι πιστοί να δουν τη νέα αυτή μαρμάρινη βάση με το ξεχωριστό σκάλισμα και φινίρισμα όπου πλέον στέκεται ο Εσταυρωμένος στο ιερό του ναού της Παντάνασσας. Τόσο ο Τήνιος καλλιτέχνης Πέτρος Μαρμαρινός όσο και άλλοι στην Τήνο εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την ομορφιά και ιστορικότητα της εκκλησίας της Παντάνασσας.

*Στη φωτ. ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος στα εγκαίνια του Πνευματικού κέντρου της Παντάνασσας (το οίκημα είναι δωρεά της συμπολίτισσας Υακίνθης Ζάκκα) τον Οκτώβριο του 2015.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις