Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Ντόν...

Ακόμα συνάντησε τους Τρυντώ, Ράμα, Μέι και Τζεντιλόνι

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Ντόναλντ Τραμπ @realDonaldTrump στη Σύνοδο των Βρυξελλών».

Αυτά έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter, o Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναρτώντας και φωτογραφία του μαζί με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Η πρώτη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Ντόναλντ Τραμπ έγινε λίγο νωρίτερα, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Υπήρξε οικειότητα, θερμή χειραψία καθώς και ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη του κ. Τσίπρα από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε στον Αλέξη Τσίπρα κατά το ολιγόλεπτο τετ-α-τετ που είχαν πριν την έναρξη της Συνόδου του ΝΑΤΟ, «σε παρακολουθώ. Ανακάμπτετε και αυτό είναι εκπληκτικό». Επίσης ο Ντ. Τραμπ, στην συνομιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό πρόσθεσε ότι: «Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους».

Η πρώτη παρουσία Τραμπ στην Ευρώπη

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ είναι η πρώτη όπου θα μετάσχει ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Τον Αμερικανό πρόεδρο υποδέχθηκαν ήδη στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ήταν η πρώτη συνάντηση του Τραμπ με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία έχει επικρίνει έντονα στο παρελθόν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναμένει από τους εταίρους μεγαλύτερη οικονομική και στρατιωτική συμμετοχή για την καταπολέμηση του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.

amna.gr

Ακόμα ο κ. Τσίπρας είχε μία ιδιαίτερα εγκάρδια συνάντηση με τον Καναδό Πρωθυπουργό Τζάστιν Τρυντώ ενώ ακόμα στις Βρυξέλλες συναντήθηκε με την Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, στην οποία και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τα θύματα από το τρομοκρατικό χτύπημα στην πόλη του Μάντσεστερ. Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και συνομίλησε και με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.

Οι φωτό είναι όλες από τον λογαριασμό του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο twitter.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις