Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βολές της παράταξης Δημαρά κατά της δημοτικής Αρχής για τα απορρίμματα : “Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!”

Βολές της παράταξης Δημαρά κατά της δημο...

Ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις του Χρήστου Κορδά στο thebest.gr

«Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων βρίσκεται στάσιμο εδώ και 3 χρόνια και είναι πλέον βέβαιο, ότι πολύ γρήγορα, η πόλη θα βρεθεί σε αδιέξοδο και χωρίς εναλλακτική λύση». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Τώρα, για την Πάτρα» του πρώην δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά.

Η ανακοίνωση για το θέμα, έρχεται μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Καθαριότητας Χρήστου Κορδά στο thebest.gr, αναφορικά με την πρόοδο του σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στο «κόκκινο» ο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας στην Πάτρα – Κινδυνεύουμε να γίνουμε Πύργος και Ζάκυνθος δηλώνει στο thebest.gr, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης:

«Η  Δημοτική Αρχή δρα μόνο επικοινωνιακά, προβάλλοντας,  σε καθημερινή βάση, ενέργειες της (οι περισσότερες διοικητικού ή διαδικαστικού χαρακτήρα) θεωρώντας ότι αυτή η τακτική, της εξασφαλίζει μία εικόνα Δημοτικής Αρχής που παλεύει για το λαό. Κρύβει όμως το μέγεθος των πραγματικών προβλημάτων της πόλης που θα καθορίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της στο μέλλον.

Παράλληλα, για να δείξει ότι ενδιαφέρεται και γι αυτά, υψώνει την σημαία της διεκδίκησης και της επανάστασης, και για να δικαιολογήσει την απραξία της, επιρρίπτει διαρκώς το σύνολο των ευθυνών είτε στην Κυβέρνηση, είτε στην Ευρώπη είτε γενικώς στο Καπιταλιστικό σύστημα και στο μεγάλο κεφάλαιο.

Στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων δρα αποκλειστικά με ορίζοντα το 2019, όπου και λήγει η Δημοτική θητεία, ουσιαστικά αδιαφορώντας για το τι θα γίνει μετά. Μετά από επίσκεψη που έκανε η παράταξή μας στο χώρο της Ξερόλλακας επιβεβαιώσαμε αυτή την τακτική της. Εκτός από την προσπάθεια ανεύρεσης μικρών χώρων ταφής για να εξασφαλιστεί η καθημερινή ταφή τίποτα άλλο δεν έχει γίνει.

Ακόμα και η πλήρης μελέτη που παρέλαβε για τον τοίχο αντιστήριξης που θα εξασφάλιζε εκτός από την σταθεροποίηση της Ξερόλλακας και επιπλέον χώρο ταφής, βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο σημείο που βρισκόταν τον Σεπτέμβριο του 2014.

Το περίφημο ολοκληρωμένο σχέδιο της για την διαχείριση των απορριμμάτων δεν έχει προχωρήσει ούτε στο ελάχιστο. Και η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής οφείλεται κυρίως σε αυτό το γεγονός, δηλαδή ότι επέλεξε μία πολιτική και έναν σχεδιασμό που ήταν ουτοπικός και ανεφάρμοστος. Εμείς τότε είχαμε καταψηφίσει και είχαμε τονίσει ότι είναι λάθος πολιτική επιλογή η οποία δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί. Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε.

Σήμερα τονίζουμε, κρούοντας παράλληλα και τον κώδωνα του κινδύνου, σε όλους τους πολίτες αυτής της πόλης, ότι στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν μπορεί ο Δήμος να μένει αδρανής. Δεν αρκεί η ανησυχία του Δημάρχου και των αρμοδίων αντιδημάρχων. Η ανησυχία δεν επιλύει τα προβλήματα.

Ούτε οι κορώνες διεκδίκησης και οι συμβολισμοί. Αντίθετα η τακτική αυτή οδηγεί στην αδράνεια, που ενεργοποιεί μία πραγματική βόμβα που θα εκραγεί στην πόλη με καταστροφικά αποτελέσματα. Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να κερδίσει χρόνο ώστε αυτή η βόμβα να μην σκάσει στα χέρια της, είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανέναν Πατρινό πολίτη.

Τα χρονικά περιθώρια για πραγματική και αποτελεσματική δράση για το θέμα έχουν γίνει ασφυκτικά. Ίσως μάλιστα και να μην υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια. Η απόφαση για την επίλυση του προβλήματος πρέπει να παρθεί τώρα.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις