Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αθηνά Τραχήλη: Τρία παραδείγματα, με αριθμούς, του σκληρού 4ου Μνημονίου

Αθηνά Τραχήλη: Τρία παραδείγματα,  με αρ...

"Οι αριθμοί διαψεύδουν πανηγυρικά την κυβέρνηση"

Τρία παραδείγματα, με αριθμούς, "του σκληρού 4ου Μνημονίου",  όπως αναφέρει, δίνει η Αθηνά Τραχήλη, μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Όπως αναφέρει:«Δυστυχώς, η πραγματικότητα και οι αριθμοί διαψεύδουν πανηγυρικά την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που υπόσχονταν ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα. Το 4ο Μνημόνιο φέρνει δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις στην συντριπτική πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων, των αγροτών, των μισθωτών και συνταξιούχων», είπε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφια βουλευτής Αχαΐας Αθηνά Τραχήλη.

«Θα διαπιστώσουν σύντομα του λόγου του αληθές και οι κάτοικοι της Αχαΐας», πρόσθεσε η κυρία Τραχήλη, εστιάζοντας σε τρία μόνο παραδείγματα:

*Αγρότης με ετήσιο εισόδημα 11.000 ευρώ πλήρωνε έως τώρα σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές 2.188 ευρώ. Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα πληρώνει στο εξής 3.521 ευρώ. Αύξηση που υπερβαίνει κατά πολύ το 10% του εισοδήματος του.

*Ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ πλήρωνε έως τώρα, σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, 2.365 ευρώ. Με τις νέες ρυθμίσεις που ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες η επιβάρυνση εκτοξεύεται στα 3.240 ευρώ.

*Συνταξιούχος με 35 χρόνια δουλειάς και σύνταξη 1.182 ευρώ τον μήνα, από τα οποία τα περισσότερα πηγαίνουν στα άνεργα παιδιά και εγγόνια του, χάνει 213 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 2.556 ευρώ τον χρόνο. Συνυπολογίζοντας και την μείωση του αφορολόγητου η ετήσια μείωση σκαρφαλώνει στα 3.206 ευρώ τον μήνα. Θα χάσει δηλαδή περίπου τρεις συντάξεις τον χρόνο.

«Αν είσαι αγρότης ή ελεύθερος επαγγελματίας καταδικάζεσαι στην ανέχεια. Αν είσαι απόμαχος της ζωής, τιμωρείσαι σκληρά και στερείς από την οικογένεια σου ένα στήριγμα», είπε η κ. Τραχήλη.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις