Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συζήτηση-ενημέρωση για το δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων από το ΕΑΠ - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Συζήτηση-ενημέρωση για το δικαίωμ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Μίλησαν διακεκριμένοι καθηγητές-διδάκτωρες του συνταγματικού δικαίου

Το δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, είκοσι χρόνια μετά τη νομοθετική κατοχύρωσή του (Ν. 2472/1997), και εξοπλισμένο πλέον με συνταγματική ισχύ (άρθρο 9Α Συντ.), εισέρχεται σε μια νέα φάση, με την υιοθέτηση του Γενικού Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αυτό και άλλα πολλά ζητήματα που αφορούν στα προσωπικά δεδομένα σήμερα και κατα πόσο προστατεύονται στην πραγματικότητα αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα και στην αίθουσα του δικηγορικού συλλόγου της πόλης.

Το νέο νομοθετικό ευρωπαϊκό πλαίσιο, δεσμευτικό στο σύνολό του για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, εμπλουτίζει με πρόσθετες εγγυήσεις το δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και διευρύνει το περιεχόμενό του. Στόχος της ημερίδας που διοργάνωσε το ΕΑΠ ήταν η ενημέρωση των πολιτών και όλων των ενδιαφερομένων, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, πάνω στο θέμα αυτό.

Στην ημερίδα τοποθετήθηκαν αρχικά οι, Χριστίνα Ακριβοπούλου - Διδάκτωρ Συνταγματικού δικαίου καθώς και ο Χαράλαμπος Ανθόπουλος, μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις