Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λιγότερη βενζίνη, λιγότερα οχήματα στο κέντρο της Πάτρας, λιγότερα αμάξια και στο πάρκινγκ της Παπαφλέσσα

Λιγότερη βενζίνη, λιγότερα οχήματα στο κ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πώς το εξηγεί η Δημοτική Αρχή

Λιγότερα φαίνεται να είναι τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν, σε ένα από τα μεγαλύτερα δημοτικά πάρκινγκ της Πάτρας, αυτό που βρίσκεται στην οδό Παπαφλέσσα. Πριν λίγο καιρό και το πρώτο διάστημα εφαρμογής των νέων μέτρων στάθμευσης έπρεπε να βρεθεί κανείς εκεί αρκετά νωρίς το πρωί έτσι ώστε να καταφέρει να εξασφαλίσει μια θέση για το όχημα του.

Είναι άραγε όλο και περισσότεροι Πατρινοί που αποφασίζουν να μεταφερθούν στο κέντρο της πόλης με άλλα μέσα; Πόσο άλλαξαν τελικά τα νέα μέτρα τις συνήθειες των Πατρινών;

Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και έργων Υποδομής, Παύλος Στάμος: "Αρχικά, φαίνεται ότι υπάρχει μια σταδιακή μείωση της ποσότητας της βενζίνης που διοχετεύεται στα οχήματα και που δείχνει παράλληλα και μείωση της χρήσης τους.

Με το πέρασμα του χρόνου, παρατηρεί κανείς ότι υπάρχουν όλο και περισσότερες κενές θέσεις στο κέντρο της πόλης ενώ διαπιστώνεται και μείωση της παραβατικότητας σε σχέση με τα μέτρα στάθμευσης. Από την άλλη βλέπουμε ότι αυξάνεται η χρήση των καρτών".

Όπως μας ενημέρωσε, στο πάρκινγκ της Παπαφλέσσα αλλά και σε αυτό που βρίσκεται δίπλα στον Ν.Ο.Π θα γίνουν εργασίες και ασφαλτοστρώσεις για την καλύτερη διέλευση των οχημάτων.

Όσο για την συχνή κατάληψη του χώρου από ρομά;

"Είναι κάτι που εξηγούμε συνέχεια στους ανθρώπους που κατασκηνώνουν εκεί είτε με υπαλλήλους του Δήμου είτε με ανθρώπους του Λιμενικού. Θωρούμε ότι το κατανοούν. Δεν μένουν αλλά κάθε φορά έρχεται και κάποιος καινούργιος κατασκηνωτής. Είναι ένα θέμα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε απόλυτα" αναφέρει.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις