Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παραμένουν και για το καρναβάλι του 2018 τα πληρώματα στον ΑΣΟ- "Υπάρχει χρόνος για μόνιμη λύση"- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Παραμένουν και για το καρναβάλι τ...

Τι είπαν οι εκπρόσωποι των πληρωμάτων με τον Δήμαρχο

Σε καλό γενικά κλίμα στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου στο κτίριο του Λαδόπουλου, στην Ακτή Δυμαίων, συναντήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής , καρναβαλιστές με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, Πατρινό Καρναβάλι, Νίκο Χρυσοβιτσάνο.

Η είδηση που προκύπτει από τη συνάντηση είναι ότι υπάρχει διάθεση από την πλευρά της Δημοτικής αρχής για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την «έξωση» μελλοντικά από τις αποθήκες του ΑΣΟ των μελών πληρωμάτων που κάθε χρόνο φτιάχνουν εκεί τα άρματα και άλλες καρναβαλικές τους κατασκευές.

Αυτό που δεσμεύτηκαν οι κ.κ. Πελετίδης και Χρυσοβιτσάνος είναι ότι οι καρναβαλιστές θα έχουν τη δυνατότητα και για το επόμενο καρναβάλι, αυτό του 2018 να παραμείνουν στον χώρο του ΑΣΟ και να χρησιμοποιήσουν το χώρο για τις καρναβαλικές τους δημιουργίες. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στο thebest.gr ο κ. Χρυσοβιτσάνος, δεν πρόκειται να ζητήσουμε από τους καρναβαλιστές να φύγουν άμεσα και θα έχουμε τουλάχιστον ενάμιση χρόνο μπροστά μας προκειμένου να βρούμε μία λύση και να στεγαστούν κάπου αλλού.

Πάντως τόσο ο Δήμαρχος κ. Πελετίδης όσο και ο κ. Χρυσοβιτσάνος υπογράμμισαν το γεγονός ότι δεν προτίθενται να κάνουν πίσω στην απόφαση για αξιοποίηση και ανάδειξη των παλιών αποθηκών του ΑΣΟ και της γύρω περιοχής όπου σκοπεύουν να δημιουργηθεί ένα πολιτιστικό κέντρο. Μάλιστα ο κ. Πελετίδης έθεσε και το θέμα της στατικότητας του κτιρίου ενώ τόνισε και την ύπαρξη της μελέτης που έχει ήδη γίνει για την αξιοποίηση του χώρου.

Από την πλευρά τους οι καρναβαλιστές που είχαν επαρκή αριθμητικά εκπροσώπηση στη συνάντηση, για άλλη μία φορά τόνισαν στον Δήμαρχο το δίκαιο του αιτήματος τους, ενώ διαμαρτυρήθηκαν για την πιθανή απομάκρυνση τους από ένα χώρο που οι ίδιοι φροντίζουν να παραμένει ευπρεπής και καθαρός, και που τους διευκολύνει κατά την καρναβαλική περίοδο μιας και έχει καλή πρόσβαση για την μετακίνηση των αρμάτων και μεγάλων κατασκευών τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις