Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Όραμα ή φαντασία

Όραμα ή φαντασία

Του Οικονομολόγου, Παναγιώτη Βαφέα

Φτάσαμε αισίως τα οχτώ χρόνια κρίσης και πολύ σύντομα τα χρόνια της ευημερίας , φαινομενικής η’ μη, θα αποτελούν μια μακρινή ανάμνηση την οποία θα διηγούμαστε όπως ένα ωραίο παραμύθι.

Μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκε η νέα συμφωνία, συνέχεια τόσων και τόσων που οι Σωτήρες της Χώρας μας , παρουσίαζαν πάντα σαν μια επιτυχία . « Καταφέραμε να διασώσουμε ….» είπε ο υπουργός οικονομικών , όπως και οι προκάτοχοι του, λες και η εντολή από τον Ελληνικό Λαό ήταν αυτή. Η’ λάθος κατάλαβαν η’ λάθος άποψη έχουν περί επιτυχίας.

Όραμα για ένα λαό είναι η προσδοκία να φτάσει κάπου, που η ζωή του θα είναι πιο ασφαλής και το μέλλον του θα δείχνει ευοίωνο.

Φαντασία πάλι , αυτή των πολιτικών , είναι η ψευδαίσθηση ότι τα έκαναν καλά και είμαστε και υποχρεωμένοι απέναντι τους για τις δήθεν επιτυχίες τους.

Τα νούμερα κουράζουν αλλά πάντα λένε την αλήθεια, και τα νούμερα μιλάνε για φτωχοποίηση , για αύξηση κρουσμάτων βίας και εγκληματικότητας, για συχνές αυτοκτονίες και τέλος για μιζεροποίηση της ελληνικής πραγματικότητας.

Ο μέσος Έλληνας σταμάτησε να ψάχνει για το σύγχρονο Ζορό, τον υπερήρωα που θα αλλάξει τα πάντα σε λίγες μέρες, ψάχνει όμως αυτόν που θα διεκδικήσει και θα παλέψει για ότι θα του δώσει λόγους να ονειρεύεται πάλι ένα μέλλον που θα εξασφαλίζει σε αυτόν και τα παιδιά του τα αυτονόητα.

Αλλοίμονο στον υπουργό που προσπαθεί να μας πείσει ότι διαπραγματεύτηκε με σθένος και πείσμα για να φέρει ένα νέο Όραμα στους συμπατριώτες του . Αλλοίμονο στους χειροκροτητές που δημόσια παρουσιάζουν το μαύρο άσπρο και τέλος αλλοίμονο σε κάθε ένα από εμάς που ακόμα πιστεύουμε ότι οι θυσίες μας θα έχουν αποτέλεσμα.

Υπάρχουν πολλά είδη τρομοκρατίας , αλλά αυτό που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια δεν έχει προηγούμενο. Αφού το ίδιο το κράτος θεωρεί τους πολίτες του αναξιόπιστους και τους τιμωρεί με φόρους, μειώσεις αποδοχών και πάσης φύσεως άμεσων και έμμεσων επιβαρύνσεων , συνεχίζει τη πραγματική τρομοκρατία μέσα από σενάρια που πρακτικά λένε: « και αν δεν είστε καλά παιδιά και συνεπείς θα τιμωρηθείτε σε ένα χρόνο , δυο, κλπ και με εξτρά μέτρα!!!».

Η λογική του παράλογου σε μια κοινωνία που την ξεζούμισαν μεν, αλλά τα τραπεζικά δάνεια από την άλλη παρέμειναν στην εποχή της ευημερίας και μας σερβίρουν τυχόν κούρεμα ως μέτρο ανακούφισης αντί να κάνουν το αυτονόητο που είναι οριζόντια περικοπή ( στις περισσότερες των περιπτώσεων) ομοίως όπως έκαναν σε μισθούς και συντάξεις και σε επιδόματα και σε παροχές.

Αγαπητοί κύριοι της εξουσίας, παρούσας και παρελθούσας, Όραμα θέλουμε και πράξεις για την πραγματοποίηση του, γιατί φαντασία διαθέτουμε και εμείς για να διαχειριζόμαστε τη μίζερη πραγματικότητα που απλόχερα μας κάνατε δώρο .

Και μη ξεχνάτε ότι ο Ηγέτης ενός λαού δημιουργεί το Όραμα και ο λαός βάζει τη φαντασία του να το ακολουθήσει….

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις