Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του 47χρονου Β. Γρίβα - Το παιδί του φώναξε στο δάσκαλο του: Βοήθα με, σκοτώνουν τον πατέρα μου!

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της δολοφον...

Οι εκτελεστές τον πυροβόλησαν εννέα φορές

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη με τη δολοφονία του 47χρονου Βασίλη Γρίβα μπροστά στα μάτια του 10χρονου γιου του, έξω μάλιστα από το σχολείο, στην περιοχή Γλυκά Νερά Αττικής, το πρωί της Τετάρτης 3/5/2017.

Ο 47χρονος μόλις αντιλήφθηκε το αυτοκίνητο με τους δύο δολοφόνους να πλησιάζουν, η μόνη του σκέψη ήταν να προφυλάξει το ανήλικο παιδί του και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που πρόλαβε να κάνει ήταν να πει στο γιο του να τρέξει στον δάσκαλο του για να σωθεί. Την ίδια ώρα το μικρό παιδί άρχισε να ουρλιάζει και να καλεί σε βοήθεια, λέγοντας στο δάσκαλο του που βρισκόταν στην πόρτα του σχολείου, το 2ο Δημοτικό Γλυκών Νερών, «Δάσκαλε βοήθα με! Σκοτώνουν τον πατέρα μου!».

Εκείνη τη στιγμή ήταν στην είσοδο του σχολείου τουλάχιστον άλλα 13 παιδιά και είδαν το περιστατικό.

Όπως αναφέρει το newsit.gr σε αναλυτικό ρεπορτάζ του, το μικρό παιδί είδε να εκτελούν τον ίδιο τον πατέρα του, τον Βασίλη Γρίβα. Σύμφωνα με μία μαρτυρία, «η γυναίκα μου με το παιδί μου ήταν μέσα στο σχολείο. Το παιδί του (θύματος) έκλαιγε. Είδε έναν κουκουλοφόρο. Πρέπει να ήταν έξω από το αυτοκίνητο ένας από τους εκτελεστές. Κατέβηκε από το αμάξι και το θύμα δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα».

Την ώρα των πυροβολισμών που ήταν συνολικά εννέα, μία σφαίρα εξοστρακίστηκε και χτύπησε μια 35χρονη μητέρα που είχε πάει και αυτή το παιδί της στο σχολείο. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και σύμφωνα με τηλεοπτικά ρεπορτάζ, σώθηκε στην κυριολεξία από θαύμα καθώς η σφαίρα τη βρήκε στο θώρακα, λίγα χιλιοστά από το σημείο της καρδιάς. Όπως είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου, Θανάσης Κουταλάς, «η γυναίκα σώθηκε χάρη στην επέμβαση των γιατρών του νοσοκομείου και βεβαίως ήταν και τυχερή γιατί το τραύμα αυτό θα μπορούσε να είχε και σοβαρότερες συνέπειες».

Η αστυνομία και πιο συγκεκριμένα η Ασφάλεια Αττικής που ανέλαβε να εξιχνιάσει και ερευνήσει την υπόθεση, εκτιμά πως πρόκειται για «βεντέτα» μεταξύ ανθρώπων της νύχτας καθώς και ότι υπήρχε πληρωμένο «συμβόλαιο θανάτου» για την εν ψυχρώ και μαφιόζικη δολοφονία του 47χρονου Βασίλη Γρίβα που παλιότερα ήταν και αθλητής του μπόντι μπίλντινγκ, αποφασισμένο μάλιστα μέσα από τις φυλακές.

Ο Βασίλης Γρίβας δραστηριοποιείτο στο χώρο της νύχτας από νεαρή ηλικία και είχε απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές για θέματα εκβιασμού, αιματηρές συμπλοκές και άλλα βαριά αδικήματα. Στις 15 Ιανουαρίου 2003 είχε δεχτεί και άλλη δολοφονική επίθεση στον Πειραιά, όπου τον «γάζωσαν» με σφαίρες αλλά τότε είχε γλυτώσει από θαύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή για την εκτέλεση του Γρίβα δόθηκε μέσα από τις φυλακές και είχε να κάνει με ένα άγνωστο περιστατικό που συνέβη στον Κορυδαλλό όταν νονός της νύχτας δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν Αλβανό κρατούμενο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του newsit.gr, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας στον τόπο της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, δύο άγνωστοι άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας «Χιουντάι», έκλεισαν τον δρόμο στο αυτοκίνητο μάρκας «Μερσεντές» του Βασίλη Γρίβα έξω από το σχολείο.

Οι δράστες σταμάτησαν δίπλα του και τον πυροβόλησαν με δύο πιστόλια των 9 χιλιοστών στο κεφάλι και στο θώρακα. Στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης βρέθηκαν οκτώ κάλυκες. Οι δράστες, αμέσως μετά την δολοφονία απομακρύνθηκαν με ταχύτητα, αλλά σε μικρή απόσταση από το σχολείο, στην οδό Αγαμέμνωνος, έβαλαν φωτιά και έκαψαν το αυτοκίνητο, το οποίο και εντοπίστηκε λίγο αργότερα από τους αστυνομικούς. Οι δράστες στη συνέχεια διέφυγαν με μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού με άλλους συνεργούς τους και κατεύθυνση την λεωφόρο Σπάτων.

Οι δράστες/εκτελεστές θεώρησαν ότι η πιο "αδύναμη" στιγμή του Βασίλη Γρίβα προκειμένου να βρουν την ευκαιρία να του επιτεθούν, ήταν προφανώς όταν πήγαινε το παιδί του στο σχολείο κι έτσι έπραξαν.

Ο Βασίλης Γρίβας φαίνεται πως είχε από παλιά διαφορές με ανθρώπους της νύχτας. Ξεκίνησε την «καριέρα» του ως αθλητής του μπόντι μπίλντινγκ, ενώ στη νύχτα άρχισε να δραστηριοποιείται από νεαρή ηλικία στα τέλη της δεκαετίας του '80. Μετά την δολοφονία του φίλου του Θέμη Καλαποθαράκου τον Ιούλιο του 2000, φέρεται ότι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην νύχτα, στην περιοχή του Πειραιά, όπως σημειώνει το newsit.gr.

Μετά την απόπειρα δολοφονίας του το 2003, το όνομα του συμπεριλαμβανόταν στην μεγάλη δικογραφία για τους μπράβους της νύχτας, που σχηματίστηκε έναν χρόνο αργότερα και φυλακίστηκε. Μετά την αποφυλάκιση του συνελήφθη και άλλες φορές ενώ το 2011 το όνομα του ήταν και πάλι στην μεγάλη δικογραφία με τους 217 νονούς της νύχτας, που κατηγορούνταν για εκβιάσεις, «συμβόλαια θανάτου» και άλλα αδικήματα. Τότε είχε μόνος του στην Αστυνομία και καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση.

Εξέτισε μέρος της ποινής και αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις