Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτές είναι οι 51 θέσεις έκτακτου προσωπικού που ζητά από την κυβέρνηση ο Δήμος της Πάτρας

Αυτές είναι οι 51 θέσεις έκτακτου προσωπ...
Βγενόπουλος Φάνης

Ομόφωνη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Οδηγούς οχημάτων, χειριστές μηχανημάτων, εργάτες καθαριότητας και εργάτες ταφής θέλει να προσλάβει ο Δήμος της Πάτρας, ως έκτακτο προσωπικό ανταποδοτικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητείται η πρόσληψη 51 ατόμων, με σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας.

Οι θέσεις που ζητούνται ανά ειδικότητα, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν ως εξής:

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πατρέων ζητά επίσης τη μονιμοποίηση: «Όλων, όσων εργάζονται με συμβάσεις εργασίας, ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) στις ανταποδοτικές Υπηρεσίες, μέσω προγραμμάτων, μέσω ελαστικών σχέσεων εργασίας σε κρίσιμους τομείς του Δήμου, όπως είναι οι σχολικές καθαρίστριες, οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», στα γραφεία Κοινωνικών /Υποστηρικτικών Υπηρεσιών και σε κάθε Υπηρεσία του Δήμου μας, με χρηματοδότηση όλων των Υπηρεσιών και λειτουργιών του από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Διευκρινίζεται ότι:

Προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες εποχικές – περιοδικές και πρόσκαιρες ανάγκες του διευρυμένου πλέον Δήμου Πατρέων,

α) για την καθαριότητα των παραλιών, την καθαριότητα του Δασυλλίου και λοιπών περιαστικών αλσών, την καθαριότητα χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων,

β) για την εύρυθμη λειτουργία των κοιμητηρίων και

γ) για την κάλυψη πολιτιστικών και εορταστικών εκδηλώσεων και τέλος για την κάλυψη κανονικών αδειών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού ΙΔΑΧ καθίσταται επιτακτική, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου συνολικά πενήντα ενός (51) ατόμων για τις ανωτέρω αναφερόμενες, κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα και την αντίστοιχη χρονική περίοδο.

1. Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, εκτός των τακτικών αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων, τις οποίες επιλαμβάνεται και περαιώνει καθημερινά (αποκομιδή απορριμμάτων, καθαρισμός κοινοχρήστων χώρων, λαϊκών αγορών κ.λπ. σε όλες στις δημοτικές Ενότητες) καλείται και αναλαμβάνει και επιπλέον υποχρεώσεις έκτακτου χαρακτήρα, οι οποίες για την πραγμάτωση τους χρειάζονται επί πλέον προσωπικό, το οποίο η υπηρεσία δεν διαθέτει, λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων με αποτέλεσμα την πλημμελή παροχή των κύριων υπηρεσιών προς τους πολίτες, καθώς και την περικοπή των κανονικών αδειών του μόνιμου προσωπικού.

Οι βασικές έκτακτες ανάγκες που παρουσιάζονται κατά την διάρκεια του έτους είναι οι παρακάτω:

6 α) Καθαριότητα ακτών και παραλιών. Ο Δήμος Πατρέων διαθέτει θαλάσσιο μέτωπο, το οποίο σε μήκος υπερβαίνει τα τριάντα πέντε χιλιόμετρα. Καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και κατά μήκος των ακτών ξεβράζονται διάφορα αντικείμενα και σκουπίδια.

Επίσης οι πολίτες απορρίπτουν πλησίον των ακτών απορρίμματα. Ως εκ τούτου, η υπηρεσία αναγκάζεται περιστασιακά να παρεμβαίνει προκειμένου να καθαρίζει τις ακτές, με μηχανήματα και εργατικό προσωπικό.

Επίσης επειδή ο διευρυμένος πλέον Δήμος μας διαθέτει μεγάλες παραλίες (Καβούρι – Πλαζ- Δάφνες – Καστελλόκαμπος, Ρίο, Ψαθόπυργος, Παραλία, Βραχνέϊκα), οι οποίες την θερινή περίοδο, από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο, δέχονται καθημερινά χιλιάδες λουομένων, οι οποίοι δημιουργούν απορρίμματα και ως εκ τούτου οι παραλίες χρήζουν καθημερινού καθαρισμού και αποκομιδής απορριμμάτων. β) Καθαριότητα Δασυλλίου.

Ο Δήμος έχει στην κυριότητα του ένα άλσος, το Δασύλλιο, εντός του πολεοδομικού ιστού της Πόλης, το οποίο είναι μοναδικός πνεύμονας πρασίνου για την πόλη της Πάτρας.

Είναι κατά βάση, πευκόφυτο και άρα πολύ επισφαλές κατά την εκδήλωση τυχόν πυρκαγιάς. Για το λόγο αυτό κατά τη θερινή περίοδο, χρήζει κατά αρχήν καθαρισμού από απορρίμματα όπως και στα άλλα περιαστικά άλση (Γηροκομειό-Καστελλόκαμπος).

γ) Καθαριότητα Χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Κατά τη διάρκεια του έτους και ειδικά κατά τη θερινή και φθινοπωρινή περίοδο πραγματοποιούνται πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, από τους δεκάδες πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου καθώς και από τον τομέα πολιτισμού του Δήμου Πατρέων, συνήθως σε ανοιχτούς χώρους.

Η μαζική συνάθροιση πολιτών σε τέτοιους χώρους, απαιτεί επιμελή καθαρισμό πριν και μετά τις εκδηλώσεις και προφανώς επιπλέον προσωπικό, το οποίο η Υπηρεσία δεν διαθέτει. Κάλυψη αδειών και συνταξιοδοτήσεις προσωπικού, μόνιμου και ιδιωτικού δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Η Υπηρεσία προκειμένου να ανταπεξέλθει στις παραπάνω αναφερόμενες έκτακτες ανάγκες, καθώς και πολλές άλλες μικρότερης σημασίας, λαμβάνοντας επίσης υπ΄όψιν ότι ικανός αριθμός υπαλλήλων συνταξιοδοτήθηκε κατά το έτος 2016, η υπηρεσία αναγκάσθηκε να περικόψει κανονικές άδειες υπαλλήλων, οι οποίες εκκρεμούν και πρέπει να χορηγηθούν εντός του 2017.

Επίσης αναλυτικότερα διευκρινίζεται ότι: α) Πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ο Δήμος Πατρέων και οι Δημοτικές Ενότητες Ρίου, Βραχνεϊκων, Μεσσάτιδας και Παραλίας κατά τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούν πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε όλα δημοτικά διαμερίσματα, οι οποίες συνδιοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία η πρόσληψη ειδικού προσωπικού [(π.χ. Χειριστών Μηχανημάτων Έργων(Καλαθοφόρων)].

β) Πρωτοκλήτεια-Εορτές Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς.

Κατά το μήνα Νοέμβριο πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέου, η οποία έχει πανελλήνιο αλλά και διεθνή χαρακτήρα και διάρκεια.

Τα Πρωτοκλήτεια δεν είναι μόνο μια υπόθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου και του κλήρου, αλλά ολόκληρης της Πάτρας και ως εκ τούτου απαιτούνται επιπρόσθετες παρεχόμενες υπηρεσίες καθαριότητας-ηλεκτροφωτισμού κ.α από το Δήμο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αποτελεί ένα σύνολο εκκλησιαστικών & πολιτιστικών δράσεων υψηλότατου επιπέδου και ο σημαιοστολισμός της πόλης με λάβαρα απαιτεί την συνεργασία με τους χειριστές καλαθοφόρων.

Το ανωτέρω προσωπικό χρειάζεται και κατά το μήνα Δεκέμβριο όπου ξεκινούν οι εργασίες για τον Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο διάκοσμο της πόλης και ολοκληρώνονται στα τέλη Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

γ) Αποκριές

7 Το Καρναβάλι της Πάτρας είναι από τα πιο σπουδαία γεγονότα, για την πόλη μας και η περίοδος της αποκριάς ανεξάρτητα από την ημερομηνία έναρξης του Τριωδίου, ξεκινά την επόμενη ημέρα από την γιορτή του Αγ. Αντωνίου, στις 18 Ιανουαρίου, ενώ οι ετοιμασίες ξεκινούν από το προηγούμενο έτος.

Αποκριάτικος διάκοσμος (λαμπιόνια, γιρλάντες, κλπ.) στους δρόμους της πόλης, έντονος φωτισμός στις πλατείες, διακοσμητικά κολώνας, η τοποθέτηση τους απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό και ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη χειριστών καλαθοφόρων και ηλεκτρολόγων εναερίων δικτύων.

2) Το Τμήμα Αυτεπιστασίας Κοινόχρηστων χώρων, Κτιρίων και Ηλεκτροφωτισμού της Δ/νσης Αρχιτεκτονικού Έργου – Η/Μ του Δήμου Πατρέων εκτός των τακτικών αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων, τις οποίες επιλαμβάνεται και περαιώνει καθημερινά καλείται και αναλαμβάνει και επιπλέον υποχρεώσεις εκτάκτου, εποχικού και περιοδικού χαρακτήρα, οι οποίες για την πραγμάτωση τους χρειάζονται επί πλέον προσωπικό.

Ως εκ τούτου και προκειμένου να ανταποκριθεί στις έκτακτες παρουσιαζόμενες ανάγκες, περικόπτει προσωπικό από τον τακτικό της προγραμματισμό, με αποτέλεσμα την πλημμελή παροχή των κύριων υπηρεσιών μας προς τους πολίτες, καθώς και την περικοπή των κανονικών αδειών του μόνιμου προσωπικού.

Οι βασικές έκτακτες ανάγκες που παρουσιάζονται κατά την διάρκεια του έτους είναι οι παρακάτω:

i) Επείγουσες εργασίες σε κτίρια, κοινόχρηστους χώρους και στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού

ii) Συντήρηση των κτιριακών υποδομών και κυρίως των σχολικών, των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου καθώς και του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης για την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων

ιιι) Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση έργων φωτισμού, πυρασφάλειας, θερμομόνωσης, υγρομόνωσης και ηχομόνωσης όλων των Δημοτικών κτιρίων.

3) Ο Δήμος Πατρέων, επίσης, διαθέτει δύο (2) Δημοτικά Κοιμητήρια και λόγω έλλειψης προσωπικού- εξαιτίας συνταξιοδοτήσεων και αναστολής προσλήψεων και αυξημένου αριθμού θανάτων (βάσει πραγματικών στοιχείων το έτος 2016 τελέστηκαν 852 κηδείες), κρίνεται επιτακτική η ανάγκη πρόσληψης ειδικού προσωπικού [ΥΕ Εργάτες Κοιμητηρίων (Ταφής –

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις