Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κ. Σπαρτινός: «Η κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας ξεκίνησε από την Ελλάδα και πήρε τον όρο «ΠΑΣΟΚοποίηση»

Κ. Σπαρτινός: «Η κατάρρευση της Ευρωπαϊκ...

"Προσχηματική η στάση του Δήμου Πατρέων για τη διέλευση του τρένου"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Κώστας Σπαρτινός καταφέρεται κατά του Αχαιού βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξής Ανδρέα Λοβέρδου για την τοποθέτησή του με την οποία κατατάσσει τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Λεπέν και τον ακροδεξιό Ολανδό Βίλντερς υποστηρίζοντας ότι ο λαϊκισμός κέρδισε μόνο στην Ελλάδα. Ο κ. Σπαρτινός χαρακτηρίζει την τοποθέτηση Λοβέρδου «πολιτική απρέπεια», και συμπληρώνει: «μάλλον δεν βλέπει την πραγματικότητα ο κ. Λοβέρδος, δεν βλέπει γιατί κατέρρευσε η Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, παθαίνει μεγάλη ζημιά, όπως στην Γαλλία και την Ολλανδία, και ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία από την Ελλάδα.

Κι εκεί του θύμισα τον όρο «ΠΑΣΟΚοποίηση», που έχει μεταφραστεί σε όλες τις Ευρωπαϊκές γλώσσες, όπως στα γαλλικά «pasokisation». Διατυπώνω μια απορία εάν αυτή η θέση εκπροσωπεί το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».

Όσον αφορά την σύσταση Εθνικού  Συστήματος Διαπίστευσης, ο Κώστας Σπαρτινός άσκησε δριμύτατη κριτική προς τις προηγούμενες πολιτικές που ασκήθηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αφού η συγχώνευση των τριών οργανισμών ΕΛΟΤ, ΕΙΜ και ΕΣΥΔ που προώθησε το 2013 ο τότε Υπ. Ανάπτυξης και νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Χατζηδάκης, παραλίγο να δημιουργήσει ανεπανόρθωτο πλήγμα στα Ελληνικά πιστοποιητικά διαπίστευσης λόγω ασυμβατότητας συνύπαρξης των τριών οργανισμών, παρά το γεγονός ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαπίστευσης το είχε επισημάνει ήδη από το 2012.

Επίσης, ο βουλευτής Αχαΐας αναφέρθηκε στην δέσμευση του Αν. Υπουργού κ. Χαρίτση για την συνολική εξέταση των προοπτικών  και την αναβάθμιση των δραστηριοτήτων τυποποίησης-πιστοποίησης-διαπίστευσης στη χώρα μας καθώς και της εποπτείας της αγοράς,  ώστε να δοθεί μια σημαντική δυναμική στην Ελληνική παραγωγή προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών, που με τη σειρά της θα βοηθήσει στην αύξηση των εξαγωγών και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Αναφορικά με την δεύτερη αξιολόγηση, ο κ. Σπαρτινός τόνισε, ότι τα πράγματα προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς , χωρίς να σημαίνει ότι στο τεχνικό επίπεδο δεν θα υπάρχουν μικροδιαφορές σε διατυπώσεις, ρυθμίσεις , αλλά αυτά θα λυθούν, καθώς υπάρχει η διάθεση, μετά την πολιτική απόφαση στην Μάλτα, να λυθούν. «Είναι αποφασισμένη νομίζω σήμερα πια και η ελληνική κυβέρνηση βέβαια, αλλά και από την άλλη πλευρά οι θεσμοί, να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό αυτή η διαδικασία και να μην ξεπεράσει τον Μάιο» σημείωσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για την απαίτηση των δανειστών για πλήρη απελευθέρωση της λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, δηλαδή και τις 52, ο ίδιος ανέφερε ότι «όταν είναι έτοιμη να ολοκληρωθεί η κάθε διαπραγμάτευση, διάφορα συμφέροντα προσπαθούν να «σπρώξουν», όπως λέμε, διάφορες αποφάσεις. Πιστεύω ότι δεν θα συμβεί αυτό. Θα ήταν καταστροφικό για την μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, και ότι δεν μπορεί να λειτουργεί ένα ολόκληρο κράτος για να εξυπηρετήσει πέντε μεγάλα πολυκαταστήματα, που είναι τα μόνα, που μπορούν να ωφεληθούν από μια τέτοια ρύθμιση».

Τέλος ο κ. Σπαρτινός για την απόφαση της δημοτικής αρχής της Πάτρας, να ζητά περιφερειακή διέλευση του τρένου, απορρίπτοντας τις τρεις προτάσεις του Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων, τις οποίες είχε παρουσιάσει ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης τέλος Ιανουαρίου στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «προσχηματική» την στάση του Δήμου Πατρέων, συμπληρώνοντας ότι «από την στιγμή, που η δημοτική αρχή συμφώνησε στην πρόταση της κυβέρνησης για το θαλάσσιο μέτωπο, θα θελήσει να ρίξει μερικές «ντουφεκιές» απέναντι στην κυβέρνηση σε άλλα μεγάλα ζητήματα της πόλης. Αυτό όμως, εάν επιβεβαιωθώ, θα είναι καταστροφικό, διότι η πόλη έχει ανάγκη το τρένο, αλλά νομίζω ότι θα είναι πάρα πολύ αρνητικό και για την δημοτική αρχή. Οι πολίτες έχουν καταλάβει ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες και δεν θα επιτρέψουν τέτοιες ευκαιριακές με υστεροβουλία, κομματική-πολιτική, τοποθετήσεις από πλευράς της δημοτικής αρχής».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις