Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τιμάται η μνήμη του Αποστόλου Σωσιπάτρου στον ιερό ναό της Αγίας Σκέπης

Πάτρα: Τιμάται η μνήμη του Αποστόλου Σωσ...

Την Παρασκευή το βράδυ θα τελεστεί ιερά αγρυπνία

Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, παραμονή της εορτής του Αγίου Αποστόλου Σωσιπάτρου, ο οποίος ήταν μαθητής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα και επίσκοπος Ικονίου, θα τελεστεί από τις 20.30 το βράδυ έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, μέγας εσπερινός μετά αρτοκλασίας και στη συνέχεια όρθρος και Θεία Λειτουργία, στον ιερό ναό της Αγίας Σκέπης (ευγηρείο της Χριστιανικής Εστίας Πατρών) όπου φυλάσσεται τμήμα του αγίου λειψάνου του Αποστόλου Σωσιπάτρου.

Στην ιερά αγρυπνία όπως αναφέρεται θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου Σωσιπάτρου, ο οποίος είναι ένας από τους 70 Αποστόλους. Η μνήμη του γιορτάζεται από την Ορθόδοξη εκκλησία στις 29 Απριλίου κάθε έτος (Ιάσονος και Σωσιπάτρου).

Σύμφωνα με την παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Σωσίπατρος γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Πάτρα. Εκεί ασπάστηκε τον χριστιανισμό από τον Απόστολο Ανδρέα του οποίου έγινε και μαθητής. Αργότερα προσκλήθηκε στην Ρώμη από τον Απόστολο Παύλο (Ρωμ. ιστ΄ 21) και χειροτονήθηκε επίσκοπος Ικονίου.

*Τέλος να αναφέρουμε ότι στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Πατρών στην οδό Μιαούλη 57, την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, στις 18.30 θα μιλήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Μάρκος Τζανακάκης Ιεροκήρυξ της Ι. Μ. Πατρών, με θέμα: «Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις