Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Ο Δήμος δεν αδειοδοτεί την εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών" - Η απάντηση Στάμου στη ΡΑΠ

Πάτρα: "Ο Δήμος δεν αδειοδοτεί την ...

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αντιδήμαρχος

"Κληρονομήσαμε 166 κεραίες κινητής τηλεφωνίας από προηγούμενες δημοτικές αρχές" αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αντιδημάρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και έργων Υποδομής Παύλος Στάμος στην ανανκοίνωσή του, με την οποία απαντά στη ΡΑΠ για το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Όπως αναφέρει:

"Η Δημοτική Αρχή έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26/4/2017 θέμα που αφορούσε τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Από το υλικό που συγκεντρώσαμε κατά την προετοιμασία του θέματος, προέκυψε πως το ζήτημα δεν είναι απλό. Θεωρήσαμε καλύτερο να εξετάσουμε το ζήτημα ολοκληρωμένα, και να επανέλθουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για τα παραπάνω, όπως και για τον αριθμό των κεραιών που έχουν λάβει άδεια ενημερώσαμε τους επικεφαλείς όλων των δημοτικών  παρατάξεων, συμπεριλαμβανομένης και της ΡΑΠ στις 25/4/2017. Υπήρξε συμφωνία από όλους τους επικεφαλείς το ζήτημα να συζητηθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ολοκληρωμένα. Γνωστοποιήθηκε επίσης πως ο Δήμος δεν αδειοδοτεί την εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΡΑΠ, αλλά από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Ο Δήμος, μέσω της Πολεοδομίας, δίνει την έγκριση εάν το κτίριο μπορεί να «αντέξει» στατικά την κεραία.

Είναι γνωστά όλα αυτά στην κυβερνητική  παράταξη της ΡΑΠ, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συντηρεί το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει στις πολυεθνικές εταιρίες να εγκαθιστούν «εν κρυπτώ» κεραίες και άλλο εξοπλισμό, χωρίς να δίνουν δεκάρα για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξε παρέμβαση και κατάθεση σχετικού ψηφίσματος από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την Απομάκρυνση των Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας στην Έξω Αγυιά. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε για τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων τους. Μάλιστα, με τη λήξη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Αντιδήμαρχος Ιουλία Γιαννιτσοπούλου συμμετείχε σε συμβολική διαμαρτυρία των κατοίκων στην οδό Αυστραλίας.

Στη σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων και στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέρθηκε πως εντός των ορίων  του Δήμου Πατρέων λειτουργούν 166 κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τις οποίες «κληρονομήσαμε» από προηγούμενες δημοτικές αρχές. Ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΡΑΠ μάλλον αναλογιζόταν τις 13 κεραίες κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούσαν εντός των ορίων του πρώην Δήμου Ρίου, όταν ανέλαβε αντιδήμαρχος,  για τις οποίες δεν έβγαλε άχνα, ή τις κεραίες στο Κάτω Καστρίτσι και στο 54ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού που κατασκευάστηκαν στη διάρκεια της θητείας του και … δεν πρόσεξε τα στοιχεία που δόθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με χάρτη όπου θα αποτυπώνεται η θέση κάθε κεραίας που έχει τοποθετηθεί στην πόλη μας.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να δίνει το παρών στον αγώνα για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπει την ασύδοτη εγκατάσταση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και   την απομάκρυνση των κεραιών που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του λαού μας".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις