Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας: Σε θέσεις "μάχης" για την ψήφιση νέων μέτρων

ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας: Σε θέσεις "μά...

Έγγραφο στον Πρωθυπουργό και τους βουλευτές της Δυτικής Ελλάδας και των νησιών Ζακύνθου και Κεφαλονιάς

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων ανταποκρινόμενη στην ανοικτή επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) προς τον Πρωθυπουργό απέστειλε έγγραφο προς τον Πρωθυπουργό και τους βουλευτές της Δυτικής Ελλάδας και των νησιών Ζακύνθου και Κεφαλονιάς καθιστώντας σαφές ότι μία επικείμενη ψήφιση μέτρων εις βάρος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους θα βρει σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα της Δυτικής Ελλάδας και των Νοτίων  Ιονίων Νησιών απέναντί τους.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση "η εντεινόμενη οικονομική κρίση, τα μνημονιακά μέτρα και η κατάρρευση του Κράτους Πρόνοιας έχουν πλήξει με τον πιο δυσβάστακτο και σκληρό τρόπο τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, από τις πιο ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας.

Με το επικείμενο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, στο χώρο της αναπηρία επικρατεί αβεβαιότητα και ανασφάλεια καθώς οποιοδήποτε μέτρο εις βάρος τους θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα. Η κοινωνική ανισότητα και ο αποκλεισμός θα ενταθεί με ότι συνέπειες θα επιφέρουν στην υγεία και την διαβίωσή τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους αλλά και τα ίδια τα άτομα με αναπηρία σε εγρήγορση. Ενωμένοι μόνο μπορούμε να διεκδικήσουμε και να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο. Η κινητοποίησή μας πρέπει και οφείλει να είναι σύσσωμη και δυναμική".

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις