Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Την Κυριακή 30 Απριλίου το απόγευμα η Γιορτή των Λουλουδιών στα Ψηλαλώνια

Πάτρα: Την Κυριακή 30 Απριλίου το απόγευ...

Τη γιορτή διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων

Κάθε χρόνο η Πάτρα έχει καθιερώσει να υποδέχεται τον Μάη με μία γιορτή των λουλουδιών, με επίκεντρο την πλατεία Υψηλών Αλωνίων και την πλατεία Ομονοίας.

Πατρινοί όλων των ηλικιών σπεύδουν από νωρίς το απόγευμα στα Ψηλαλώνια όπου οι ανθοπώλες στήνουν τους πάγκους με τα λουλούδια, γλαστράκια και μαγιάτικα στεφάνια τους για να «πιάσουν» το Μάη όπως επιτάσσει το έθιμο.

Την γιορτή διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Πατρέων και πιο συγκεκριμένα ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο των ανθοπωλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η φετινή γιορτή θα πραγματοποιηθεί κανονικά την παραμονή της Πρωτομαγιάς, την άλλη Κυριακή 30 Απριλίου 2017. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν τη μέρα αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες μέρες όπως και πόσοι θα είναι οι πάγκοι που θα διατεθούν στους ανθοπώλες για να στήσουν την άνθινη πραμάτεια τους.

Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν χορευτικά από χορευτικά συγκροτήματα όπως του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, και από άλλους συλλόγους της περιοχής καθώς και λαικοδημοτικό μουσικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις