Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ουζάκι με… ειδήσεις του Απ. Κατσιφάρα με δημοσιογράφους- Βλέπει σύγκλιση για υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα- Τι είπε για το Φράγμα

Ουζάκι με… ειδήσεις του Απ. Κατσιφάρα με...
Χριστακόπουλος Θάνος

Στον απόηχο της επίσκεψης Τσίπρα

Σύγκλιση απόψεων για τη διέλευση του τρένου μέσα από το κέντρο της Πάτρας, αλλά και άμεση συνάντηση «κορυφής» στην Αθήνα προκειμένου να ληφθεί, το γρηγορότερο δυνατόν, μια απόφαση για τον φορέα διαχείρισης του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου, βλέπει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας. Ο κ. Κατσιφάρας βρέθηκε το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης, σε χαλαρή ατμόσφαιρα σε γνωστό εστιατόριο της Πάτρας, με τους δημοσιογράφους του τοπικού τύπου και δεν δίστασε, στα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν, να τοποθετηθεί για όλα τα εκκρεμή ζητήματα της περιοχής.

Παράλληλα έκανε και απολογισμό της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του στην Πάτρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Η συζήτηση που είχαμε με τον κ. Τσίπρα ήταν ουσιαστική και παραγωγική. Μας δόθηκε η δυνατότητα να θέσουμε τα θέματα, η κυβέρνηση να τα ακούσει και βεβαίως υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον. Δεν αρκεί όμως μόνο του το ενδιαφέρον, χρειάζεται τον επόμενο μήνα να κληθούμε στην Αθήνα, όπως συμφωνήσαμε και να κλείσουμε τα θέματα του τρένου στην Πάτρα και του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου. Είναι δύο παλιές εκκρεμότητες που δεν πρέπει να τις αφήνουμε άλλο».

Σε σχέση με τον τρένο και την διέλευση του από την αχαϊκή πρωτεύουσα ο κ. Κατσιφάρας εκτίμησε ότι παρατηρείται σύγκλιση απόψεων για την υπογειοποίηση της γραμμής που προτείνει η κυβέρνηση από τον Άγιο Διονύσιο μέχρι και την οδό Παπαφλέσσα.

Για το δε Φράγμα υποστήριξε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας Φορέας στον οποίο να συμμετέχει και η τοπική αυτοδιοίκηση η οποία πρέπει να αναλάβει, όπως σημείωσε, τις ευθύνες. Παράλληλα όμως τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει η εγγύηση της πολιτείας για πιθανές σημαντικές ζημιές στην υποδομή καθώς και η εξασφάλιση τςη αρχικής χρηματοδότησης.

Στα θετικά της επίσκεψης Τσίπρα ο Περιφερειάρχης ενέταξε και την κυβερνητική δέσμευση για εξασφάλιση 35εκ. ευρώ που θα κατευθυνθούν στην συντήρηση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας. «Ήμασταν έτοιμοι. Είχαμε ολοκληρώσει τα τεχνικά δελτία και πήραμε σχετικές αποφάσεις από το Περιφερειακό μας Συμβούλιο», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας. Κατά τα άλλα αποκάλυψε ότι προωθείται η δημιουργία προαστιακής γραμμής τρένου που θα συνδέει το Μεσολόγγι με τον Αγρίνιο.

Ερωτηθείς σχετικά από thebest.gr για την παράδοση της Κανακάρη και της Μίνι Περιμετρικής απέφυγε να δώσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα λέγοντας απλά ότι θα τελειώσουν εντός του 2017, πρώτα η Κανακάρη και μετά η Μίνι.

Τέλος, προσδιορίζοντας τους στόχους για το προσεχές διάστημα ο Περιφερειάρχης σχολίασε: «Η επόμενη μέρα είναι θέμα εθνικού, περιφερειακού και τοπικού σχεδιασμού. Φυσικό αέριο πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Το θέσαμε στον πρωθυπουργό και θα το θέτουμε παντού.

Εάν έρθει στην περιοχή μας απαντά σε δύο κρίσιμα θέματα: Στην επιχειρηματικότητα καθώς μειώνει το κόστος παραγωγής και την μείωση του κόστους των νοικοκυριών. Δεύτερο μεγάλο θέμα είναι το τρένο να έρθει επιτέλους στο λιμάνι της Πάτρας και να πάει στην Αρχαία Ολυμπία. Βέβαια ο προαστιακό της Πάτρας καθώς και ο προαστιακός από Μεσολόγγι στο Αγρίνιο. Είναι δυο μεγάλες παρεμβάσεις.».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις