Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Περισσότερα από 60 σχολεία στο ζωολογικό μουσείο του τμήματος βιολογίας του πανεπιστημίου

Πάτρα: Περισσότερα από 60 σχολεία στο ζω...

Επίσκεψη στο χώρο από 2.750 άτομα από πέρυσι μέχρι σήμερα

Το Ζωολογικό Μουσείο του Τμήματος Βιολογίας (έτος ίδρυσης 1973) είναι ανοιχτό για το κοινό και βρίσκεται σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο Ισόγειο του Τμήματος, όπου εκτίθενται περισσότερα από 800 δείγματα ζώων. Καθώς αποτελεί το μοναδικό επισκέψιμο μουσείο φυσικής ιστορίας της ευρύτερης περιοχής των Πατρών, λειτουργεί ως σημαντικός πόλος έλξης για σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και για άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες (φοιτητές, πολίτες κ.λπ.), παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει δικό του προσωπικό και οι ξεναγήσεις του κοινού πραγματοποιούνται εθελοντικά από μέλη του Τομέα Βιολογίας Ζώων δύο ημέρες την εβδομάδα.

Ως αποτέλεσμα, από το περσινό ακαδημαϊκό έτος έως και σήμερα έχουν επισκεφθεί το Μουσείο περίπου 60 σχολεία και περισσότερα από 2.750 άτομα.

Επιπλέον, όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος το Ζωολογικό Μουσείο συμμετέχει σε εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου, όπως στη δράση «Ημέρες γνωριμίας των Σχολείων της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Πατρών», καθώς και σε από κοινού εκδηλώσεις με τα υπόλοιπα Μουσεία του Πανεπιστημίου, που έχουν ως σκοπό να φέρουν πιο κοντά το Ίδρυμά στην τοπική κοινωνία και να αναδείξουν το ρόλο του σε αυτή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις